0 Shares 122 Views

L’esport no ha de tenir gènere

24 febrer, 2021
122 Views
Text i fotos: Escola Monsenyor Gibert.-

S’apropa el dia 8 de març i recollint una proposta de l’ajuntament sobre esport i gènere, hem aprofitat per treballar  aquest tema des de P3 a 6è.

Hem pogut veure que fins i tot en l’esport les dones ho han tingut molt més difícil.  Hem descobert que fins al 1967, no fa pas tant, no es permetia que les dones correguessin Maratons, que només hi ha una dona que hagi jugat a l’equip de la NBA,  que la Laia Sanz, tot i tenir 18 títols mundials de trial i enduro, per a molts és pràcticament una desconeguda, que l’Edurne Pasabán és una alpinista basca que va ser la primera dona a coronar 14 vuit mils i gairebé no hem sentit a parlar d’ ella,  que no va ser fins al 2018 que es va donar la pilota d’or per primera vegada  a una futbolista ,l’ Ada Hegerberg.

Pràcticament tots els nens i nenes veuen clar que independentment del sexe podem escollir  i practicar l’esport que més ens agrada però immediatament constatem que una cosa és el que pensem que està bé i una altra cosa molt diferent el que realment fem. Per exemple, malgrat  que a moltes nenes els hi agrada el futbol (hem fet enquesta a tota l’escola i surt un percentatge molt alt) no el practiquen, no estan federades, no formen part de cap equip.

Això ens porta a pensar que s’ha fet molta feina , però encara queda molt camí per a fer i aquest camí passa per canviar la mirada des de l’escola, des de les famílies, des dels mitjans de comunicació i  des de la política, només així podrem canviar la realitat.

A l’escola anem treballant, reflexionant i canviant la mirada.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com