0 Shares 479 Views

L’esport ens dóna molta vida

14 d'octubre de 2021
479 Views
Per:David Ruiz – Grup municipal PSC

Després d’un estiu que ha estat en termes generals millor que el de 2020, però que ens ha deixat cert regust agredolç a tots perquè la pandèmia ens ha donat més guerra de la que les visions més optimistes esperaven. Hem de veure-ho tot amb el màxim de perspectiva possible, ja que encara estem massa ficats al problema i, encara que amb totes les cauteles del món, hem d’afrontar aquesta tardor i el fred hivern amb les piles de l’optimisme més carregades que mai.
I vet aquí que l’esport juga un paper clau en aquesta equació. Ja ho deien, encara que amb altres connotacions, els savis romans: “Mens sana in corpore sano”. A ningú no se li escapa l’efecte positiu en el nostre benestar que tenen les endorfines que l’activitat física genera. Però a més d’aquest efecte immediat, a ningú no se li escapa tampoc els efectes que tenen a la nostra salut, en la nostra formació com individus, en els lligams emocionals que es generen…
Doncs bé, durant aquesta setmana, hem iniciat dos programes relacionats amb el foment de la pràctica esportiva i amb tots els beneficis esmentats relacionats amb la mateixa.
Un dels programes és molt conegut ja que no és el primer cop que el duem a terme. Es tracta de l’Activitat Física per a Gent Gran. Aquest programa gaudeix de molt bona salut, ja que no només realitzem activitats de format més macro en instal·lacions com el pavelló o les piscines cobertes del NATS, sinó que també portem l’esport als barris que queden més desplaçats del nucli, possibilitant la participació a totes aquelles persones que per diversos motius trien aquesta opció.
L’altre programa que veu la llum aquest 2021 per primer cop és el SOM ESPORT, adreçat als més joves en edat escolar. Aquest programa neix d’una iniciativa per part de les entitats esportives del nostre municipi, que en col·laboració amb els centres lectius i l’ajuntament cerca com objectiu principal incrementar la pràctica esportiva en aquestes edats. Es pot dir que el nostre municipi té un alt índex de pràctica esportiva en aquestes franges, però la veritat és que tot és millorable i malauradament, s’ha detectat que existeixen factors externs que amenacen a que la tendència de la pràctica esportiva es vegi clarament limitada. És per això que s’ha impulsat aquest projecte que tot just acaba de néixer i que vol ajudar a implementar en quantitat i qualitat la pràctica esportiva.
Així que animem a continuar practicant esport per molts motius, però principalment perquè ens fa sentir més vius i més plens.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

10è aniversari de la nova biblioteca
77 views
77 views

10è aniversari de la nova biblioteca

Redacció - 18 de juny de 2024
Eleccions Parlament Europeu 2024
60 views
60 views

Eleccions Parlament Europeu 2024

Redacció - 18 de juny de 2024
Opinions de sobretaula: Una gimcana diferent
59 views
59 views

Opinions de sobretaula: Una gimcana diferent

Marina Puigdellívol - 18 de juny de 2024
Darreres activitats del curs
79 views
79 views

Darreres activitats del curs

Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós. - 17 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com