0 Shares 590 Views

L’escola Jeroni de Moragas d’AMPANS, seleccionada pel Departament d’Educació.

28 de juliol de 2021
590 Views

Per: Comunicació Ampans –

Per l’aplicació del Model Competencial Orientador-indicadors SCAP, el Departament d’Educació selecciona l’escola Jeroni de Moragas d’AMPANS i la situa al mapa de la innovació pedagògica de Catalunya.

El departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya reconeix l’escola Jeroni de Moragas d’AMPANS pels projectes d’innovació pedagògica desenvolupats al centre, seleccionant l’escola per l’Aplicació del Model Competencial Orientador amb indicadors SCAP. D’aquesta manera, l’escola ha entrat a formar part de la xarxa de centres educatius innovadors.

Aquest model es fonamenta en 3 dimensions: cultura d’equip, matèria i acció tutorial, cadascun amb els seus criteris i indicadors propis. A partir de 4 conceptes bàsics: Significativitat, Comunicació, Acció i Projecció (SCAP) permet estructurar els aprenentatges de l’alumne. És un model que representa uns principis pedagògics orientats
a afavorir l’èxit de l’alumnat pel que fa a la seva autonomia personal i al desenvolupament del seu propi projecte de vida.

Els principis pedagògics i les teories de l’aprenentatge del model estan estretament relacionats amb el model de disseny del currículum per competències vigent a Catalunya. És un model impulsat pel Departament d’Educació i que l’escola Jeroni de Moragas ha implantat com a cultura de centre des de fa més de tres anys, quan va crear un equip impulsor que es va formar en el model per fer la transferència a tot el claustre.

“El fet de disposar d’un model amb indicadors propis ens serveix com a guia i com a eina d’avaluació i de millora contínua -explica l’equip directiu- i ens permet revisar les nostres pràctiques educatives per fer-les cada vegada més significatives i competencials. Si millorem la qualitat pedagògica del nostre centre, els alumnes en surten beneficiats”.

En la convocatòria: Resolució EDU/2790/2020, de 27 d’octubre, es va obrir la convocatòria pública per al reconeixement de projectes d’innovació pedagògica desenvolupats en centres educatius, i és en aquesta edició que l’escola d’educació especial Jeroni de Moragas ha estat seleccionada pel projecte.

Aquesta experiència en l’aplicació del model ha permès a l’equip docent reflexionar sobre el desenvolupament professional i pedagògic de l’escola, i aprofundir en la planificació de currículum, les tutories i la cultura d’equip. Cadascuna d’aquestes dimensions es concreta en uns criteris i uns indicadors de l’orientació educativa que guien l’anàlisi, la reflexió i l’acció pedagògica de centre per a la millora contínua.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com