0 Shares 644 Views

Les primers PaidOlimpíadeS celebrades a l’Escola Paidos

21 de juny de 2021
644 Views
Per: Escola Paidos – Alumnes d’ESO

El alumnes de 1r i 2n d’ESO estem acabant el curs amb les PaidOlimpíadeS, el tema de l’últim projecte del curs. A mitjans del mes de maig vam començar aquest projecte que consistia en organitzar les olimpíades de l’escola. El projecte ha sorgit de les inquietuds i interessos dels alumnes, i s’emmarca en les activitats per treballar l’objectiu número 3 dels ODS, salut i benestar.

 

Història, medalles i bandera

Primerament vam haver de buscar informació sobre els Jocs Olímpics antics i moderns. Vam descobrir que durant més de 1500 anys no es van celebrar i que es van reprendre el segle XIX. A més, de forma aleatòria se’ns va assignar un país europeu del qual vam haver de buscar força informació: en quantes olimpíades han participat, quantes medalles han guanyat i en quines disciplines, com és la seva bandera i les proporcions ja que la vam haver de fer el màxim real possible, el seu himne… També vam haver de dissenyar les medalles que s’entregarien als guanyadors en l’acte de clausura dels Jocs i que imprimirem en 3D a l’escola.

Els esports i disciplines

A cada classe hi ha 8 equips i cada un d’ells és l’organitzador d’un esport o disciplina. Els esports i disciplines que hem hagut d’organitzar han estat: volei, futbol, bàsquet, tchoukball, relleus, 80 metres llisos, llançament de pes i tenis taula. Hem investigat la normativa i adaptar-la a les característiques de l’escola. Hem après a organitzar un torneig amb fase de grups i eliminatòries per poder tenir els tres classificats que s’emportaran les medalles d’or, plata i bronze.

 

Festa de l’Escola i l’Esport olímpica

El treball d’aquest projecte ja coincidit amb el tema escollit per la Festa de l’Escola i l’Esport d’enguany. Amb totes les mesures d’higiene i protecció per la covid-19 vam poder “celebrar” una Festa de l’Escola que es va convertir a la vegada en la Inauguració de les PaidOlimpíades. Vam tenir un pregoner de luxe:  el Jaume Ambròs. El Jaume, exprofessor d’Educació física de l’escola, en el seu parlament va destacar els valors de l’esport ―disciplina, esforç, constància, companyerisme, cooperació, tolerància, esportivitat…― i amb ell vam donar el tret de sortida per la celebració de les PaidOlimpíades. Cada delegació dels diferents països va desfilar per la pista i va col·locar la bandera a l’escenari.

El mateix dia de la inauguració, vam celebrar una Cursa Solidària organitzada pels alumnes de 3r d’ESO en el marc de la matèria del servei comunitari. Cada alumne tenia un màxim de quatre padrins que pagaven diners per cada volta que l’alumne realitzava al pati. Els diners recaptats van anar directes a Althaia i a l’organització Acció contra la fam. En total vam recaptar al voltant de 3.000€!! Moltes gràcies a tots i totes!!

Alumnes d’ESO

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Ara que ja s’acaba batxillerat…
60 views
60 views

Ara que ja s’acaba batxillerat…

Institut Gerbert d’Aurillac - 22 de maig de 2024
L’atenció personal, una espècie en vies d’extinció?
47 views
47 views
DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH
96 views
96 views

DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH

Redacció - 20 de maig de 2024
“Albiol encerta”
73 views
73 views

“Albiol encerta”

Narcís Lupón - 20 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com