0 Shares 676 Views

Les paraules adequades a cada moment

2 de febrer de 2021
676 Views
Per: Associació Més Gent fent Poble.-

És cert que insultar és gratuït moltes vegades. I no podem justificar l’insult. Sovint la part difícil en un moment de ràbia no és insultar sinó escollir la paraula adequada en el moment adequat. En Joan Carles Batanés és una persona ràpida pensant, però en aquell moment es va deixar endur més per la ràbia que per la raó.

Posem-nos en context, per exemple, quan vas al cinema amb una colla i pel fet que sigui arribes tard, la situació més normal seria que et traguessin l’entrada els teus acompanyants, per solidaritat grupal, i després ja ho trobarem, no? Perquè si arribes tard i encara has d’adquirir l’entrada segur que arribaràs encara més tard i et perdràs l’inici de la pel·lícula, i el grup no gaudirà igual. Si et trobes en la segona situació – no t’han comprat entrada i arribes molt tard -, en aquells moments penses que els teus acompanyants o són ineptes o són uns incompetents per no arribar (ells) a la conclusió que hauria estat bo pel grup fer aquest favor. Fins i tot, hom es pot sentir traït o pensar que hi havia mala fe.

El cas és que en una Comissió Informativa, convocada després de les festes de Nadal, els regidors convocats de GfP van entrar tocant el timbre puntuals a l’ajuntament i a recepció van rebre les felicitacions d’Any Nou per part d’alguns treballadors, la regidora Estrella Morales ho va veure quan va baixar l’escala i va tornar al lloc de la reunió sense dir res. Els regidors de GfP eren a l’ajuntament i van pujar dos minuts tard per aquest motiu. A l’arribar a la Comissió, que només tenia un punt (aprovar l’acta anterior), es van trobar que ja l’havien conclòs en tan sols dos minuts i sense esperar als regidors de GfP.

Entenent això, que no es va explicar en la carta que el tripartit ha fet pública, un pot pensar que la regidora Estrella Morales quan va al cine no pot comprar les entrades pels seus companys amb qui ha quedat i per tant la paraula adjectiva no seria “pòtula”, sinó que en podrien ser unes altres anteriorment mencionades (incompetència o ineptitud).

El pobre que arribava al cine tard, que no deu importar massa als seus companys, es deuria sentir menyspreat o decepcionat pels seus companys. Igual que GfP es pot sentir menyspreat quan no rep la informació a temps, quan els hi posen les reunions d’avui per demà o fins i tot quan s’aproven coses sense ser consultats, ja sigui per un punt afegit a última hora en un Ple que tracta d’una cosa tan sensible com mesures pel comerç o com per quan no se’ls espera dos minuts a les reunions sabent que estan presents.

Recordem els insults en seu plenària del regidor Uró replicant i qualificant al senyor Batanés de Nazifeixista i Dictador tot citant en Lluís Espinal. GfP va demanar un Prec per a poder reivindicar aquests fets al mateix lloc on s’havien produït. I Això no va ser acceptat per l’alcaldessa, al contrari que el Prec que va formular la regidora Estrella Morales per una conversa privada fora d’un acte oficial i treta de context.

La pròxima vegada, si us plau, tracti’ns de pòtols abans de Nazifeixistes i Dictadors. Tracti’ns de pòtols de primera i no de segona. Perdó, volia dir ciutadans de primera…

Glossari:

Inepte: “adj Que no té aptitud per a alguna cosa determinada o per a res.” Ni pel grup.

Incompetent: adj No competent.

Competent: “Reconegut apte per a una professió, entès en una matèria, pel treball en grup, etc.”

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
40 views
40 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
34 views
34 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
33 views
33 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com