0 Shares 466 Views

Les Oliveres: Som els gegantons de Sant Benet

22 de març de 2023
466 Views

Hola lectors i lectores! Som el tercer grup d’I1 de la Llar d’Infants Municipal Les Oliveres de Sant Fruitós de Bages, els Gegantons de Sant Benet.

Som els veterans dels grups d’I1, ja que la majoria de nosaltres vam començar de venir a la Llar d’Infants el curs passat, a l’aula de nadons.

Ja estem acabant el segon trimestre i hem pogut aprendre moltes coses experimentant i manipulant en les propostes que fem a la llar.

A banda de tot el que fem en els Ambients Educatius que us hem anat explicant en les darreres publicacions, també ens agrada molt el Joc Heurístic. I segurament us preguntareu, què és això?

El Joc Heurístic és la continuació de la Cistella dels Tresors i és previ al Joc Simbòlic. Exercita i enriqueix les nostres capacitats i la seva finalitat és que trobem relacions entre diferents tipus de materials (encaixar, apilar, obrir, tancar, omplir, buidar,… ). Ens permet explorar amb llibertat objectes que no es consideren joguines, per potenciar el descobriment.

Els materials poden ser naturals (pinyes, petxines grans, carbasses,… ), elements fets amb materials naturals (cistells, raspalls, brotxes d’afaitar, pinzells,…), objectes de pell, roba, goma, cartró, fusta (anelles, cubilets, rodets, monedes, argolles, agulles d’estendre,…), plàstic (embuts, envasos, exprimidors, taps, gots,…) o de metall (coladors, culleres, cadenes, bols,…).

Les educadores ens presenten els materials a l’aula i ens deixen que els manipulem lliurement. Som nosaltres els que busquem relacions entre ells i diferents maneres de joc. Un cop acabem la sessió ens toca recollir cada material a la bossa que correspon, i així aprenem a classificar i endreçar.

Com podeu veure, amb qualsevol tipus de material podem aprendre molt i fomentar la nostra curiositat. A la Llar d’Infants sempre trobem molts recursos que ens ajuden a créixer i a desenvolupar la nostra llibertat i autonomia.

Aula dels Gegantons de Sant Benet

LLAR D’NFANTS MUNICIPAL LES OLIVERES

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com