0 Shares 537 Views

Les Oliveres: Som els gegantons de Sant Benet

22 de març de 2023
537 Views

Hola lectors i lectores! Som el tercer grup d’I1 de la Llar d’Infants Municipal Les Oliveres de Sant Fruitós de Bages, els Gegantons de Sant Benet.

Som els veterans dels grups d’I1, ja que la majoria de nosaltres vam començar de venir a la Llar d’Infants el curs passat, a l’aula de nadons.

Ja estem acabant el segon trimestre i hem pogut aprendre moltes coses experimentant i manipulant en les propostes que fem a la llar.

A banda de tot el que fem en els Ambients Educatius que us hem anat explicant en les darreres publicacions, també ens agrada molt el Joc Heurístic. I segurament us preguntareu, què és això?

El Joc Heurístic és la continuació de la Cistella dels Tresors i és previ al Joc Simbòlic. Exercita i enriqueix les nostres capacitats i la seva finalitat és que trobem relacions entre diferents tipus de materials (encaixar, apilar, obrir, tancar, omplir, buidar,… ). Ens permet explorar amb llibertat objectes que no es consideren joguines, per potenciar el descobriment.

Els materials poden ser naturals (pinyes, petxines grans, carbasses,… ), elements fets amb materials naturals (cistells, raspalls, brotxes d’afaitar, pinzells,…), objectes de pell, roba, goma, cartró, fusta (anelles, cubilets, rodets, monedes, argolles, agulles d’estendre,…), plàstic (embuts, envasos, exprimidors, taps, gots,…) o de metall (coladors, culleres, cadenes, bols,…).

Les educadores ens presenten els materials a l’aula i ens deixen que els manipulem lliurement. Som nosaltres els que busquem relacions entre ells i diferents maneres de joc. Un cop acabem la sessió ens toca recollir cada material a la bossa que correspon, i així aprenem a classificar i endreçar.

Com podeu veure, amb qualsevol tipus de material podem aprendre molt i fomentar la nostra curiositat. A la Llar d’Infants sempre trobem molts recursos que ens ajuden a créixer i a desenvolupar la nostra llibertat i autonomia.

Aula dels Gegantons de Sant Benet

LLAR D’NFANTS MUNICIPAL LES OLIVERES

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
37 views
37 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
31 views
31 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
40 views
40 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
46 views
46 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com