0 Shares 957 Views

Les darreres activitats internacionals de l’institut

31 de maig de 2019
957 Views

Amb el final de curs, l’institut va tancant els projectes que s’han dut a terme durant el curs i els alumnes de l’últim curs passen pels exàmens externs que els atorguen els títols i l’accés a la universitat o a la formació professional pel que s’han preparat al llarg dels darrers anys.

El principal projecte que acaba de finalitzar és l’Erasmus+ 2017-2019 amb la trobada internacional d’alumnes que s’ha dut a terme entre el 13 i el 17 de maig a Guimarãés, una ciutat històrica del nord de Portugal que ha estat declarada patrimoni històric de la humanitat per la UNESCO. La trobada ha reunit una setantena d’alumnes de 7 països europeus i n’hi han assistit 14 de l’institut sota la responsabilitat dels professors Manel Sánchez, Montserrat Reguant i Christian Roig. Al llarg de la setmana, a més de les visites turístiques a la ciutat i a la zona, s’han dut a terme un seguit d’activitats acadèmiques i lúdiques que formen part del projecte Erasmus, entre les que ha destacat el joc de “trivial” muntat pels alumnes de l’institut que ha tingut molt d’èxit entre la resta d’alumnes europeus.

L’altre projecte que està a punt de finalitzar és el popular viatge de fi d’estudis per als alumnes de 4t d’ESO que enguany es farà a Itàlia, concretament a les ciutats de Venècia, Florència i Pisa, del 3 al 7 de juny.

Per una altra banda, mentre l’alumnat de segon de batxillerat prepara la selectivitat o proves d’accés a la universitat, un grup de 15 alumnes del batxibac s’han presentat a les épreuves externes, que substitueixen la selectivitat i els proporciona el títol de baccalauréat général francès, que permet també l’accés a la universitat francesa amb igualtat de condicions amb els estudiants francesos.

Aquest any, les proves s’han realitzat a l’institut Egara de Terrassa els dies 6 i 7 de maig, on ens vam trobar amb la resta de centres de secundària que ofereixen el batxibac a la Catalunya central i al Vallès Occidental. El resultat de les proves ha estat, de nou, molt bo.

La totalitat dels alumnes l’han superat, amb una nota mitjana de notable, i això els permetrà accedir als estudis universitaris que tenen previstos per al curs 2019-2020.

Aprofitem l’avinentesa per felicitar a l’alumnat del batxibac 2017-2019 per aquest nou èxit que permet la consolidació d’uns estudis després de 6 anys de tradició, amb un percentatge d’aprovats gairebé del 100%. Aquesta consolidació s’ha refermat aquestes setmanes amb una preinscripció superior als 20 alumnes de primer de batxibac, que probablement ens permetrà obrir una línia només dedicada a aquest tipus de batxillerat d’excel·lència.

A la foto, el grup d’alumnes i professors de l’institut Gerbert d’Aurillac als carreres de Guimarãés durant las trobada internacional d’alumnes Erasmus celebrada la setmana passada.

Institut Gerbert d’Aurillac

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
27 views
27 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com