0 Shares 171 Views

Les banderes

15 d'octubre de 2023
171 Views

Les banderes són un símbol, a vegades només ornamental, i altres, com és el cas de l’estelada, són molt més que això.
L’estelada ha esdevingut el símbol de la voluntat irreductible dels independentistes catalans de lluitar per aconseguir esdevenir un poble lliure en un estat independent, i tant és així que sovint les estelades han estat prohibides en camps de futbol o en balcons institucionals per no molestar a les autoritats pertinents.
Són banderes que fan por als qui tenen por que Catalunya esdevingui un nou estat, i és precisament per això que cada 11 de setembre llueixen en balcons de tot el territori català.
Però l’estelada no ha de ser flor d’un dia, d’una diada, sinó que ha d’estar present i visible fins que esdevinguem independents. És per això que quan veiem una estelada onejar en un indret podem sentir que allà hi ha gent que vetlla perquè aquest símbol sigui ben visible i recordi a tothom que la lluita continua i continuarà fins a la victòria final.
Un dels indrets on des de fa molt de temps hi podem veure una estelada ben visible és en el parc de bombers de Manresa. De fet, ja fa uns quants anys que hi oneja i va ser famosa perquè uns elements d’extrema dreta una nit van despenjar-la i en van filmar l’acció per penjar-ho a internet.
Poc després l’estelada hi tornava a onejar i era protegida per diverses mesures de seguretat per evitar que es pogués tornar a despenjar.
Cada dia podíem veure-la onejar recordant-nos la lluita que els bombers van encapçalar el dia 1 d’octubre defensant alguns col·legis electorals, que amb motiu del referèndum van ser atacats per les forces d’ordre públic espanyoles.
Aquella estelada, però, feia dies que s’havia estripat per causa de les inclemències meteorològiques i en comptes de lluir i recordar-nos que la lluita continua, semblava un símbol de rendició i derrota.
Això va canviar quan en Carles, un independentista de Sant Fruitós de Bages, va fer una visita al cap del servei del parc de bombers per fer-li veure que calia tornar a posar una nova estelada i així trencar aquella malastrugança que la vella i estripada simbolitzava.
Pocs dies després va tornar a onejar una nova estelada al parc de bombers i, de nou, cada dia que hi passem per davant, en veient-la onejar, podem sentir l’emoció que la lluita continua.
Visca Catalunya lliure!!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
359 views
359 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
286 views
286 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
332 views
332 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com