0 Shares 423 Views

L’era de cal Vallbona

21 d'octubre de 2019
423 Views

Des de l’Ajuntament s’està parlant de posar nom a la plaça del darrere de la casa de Cal Casajuana.
Voldria fer esment que tal com es veu a la foto allà s’hi trobava una era per fer les feines de pagès i que li donava nom “Era de Cal Vallbona” el nom dels propietaris.
També en el Montpeità que es va editar l’any 1976 per la Festa de l’Arròs i extret dels escrits que tenia l’antic capellà del poble Mn. Suñé és diu: Sembla que no és gens descabellat situar el descampat on tenien lloc aquestes manifestacions al lloc que avui dia coneixem per l’ERA DE CAL VALLBONA lloc on es cel.lebraren molts anys, doncs encara avui hi ha gent que recorda haver sentit que s’hi feia. Festa de l’Arròs – Montpeità especial 1976.
Tot això és perquè és bo resguardar la denominació que molta gent encara recorda de les parts del nostre poble i que places o carrers puguin dur aquests noms encara que no estiguin registrats, però que els habitants del poble van transmetent de generació en generació.
Pensem que a l’haver crescut tant Sant Fruitós hi ha molta gent que no coneix aquests llocs i és una manera d’enriquir la historia de nostre poble.
Isart

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Foto record
64 views
64 views

Foto record

Jaume Grandia - 28 de setembre de 2022
Recordem la gent del poble
41 views
41 views

Recordem la gent del poble

Ignasi Sala Guitart - 28 de setembre de 2022
Mig, mitjà, medi?
53 views
53 views

Mig, mitjà, medi?

CNL Montserrat - 27 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com