0 Shares 299 Views

L’equip Ducati amb David Checa abandonen a les 24 hores de SPA

10 de juny de 2022
299 Views

Aquest passat cap de setmana es va disputar la segona prova del Campionat del Món de Resistència FIM 2022 al circuit belga de Spa-Francorchamps, “les 24 hores de SPA” amb la participació de 38 equips (14 EWC, 23 SST i 1 EXP).

L’equip Ducati amb el santfruitosenc David Checa, el valencià Xavi Forés i el gal·lès Chaz Davies no aconseguiren puntuar pel mundial, al tenir que abandonar a mitja prova, per problemes a la bomba del combustible, que van patir des de la segona hora cursa, aguantant fins 11 hores, però quan portaven 280 voltes i ocupaven la novena posició, es van retirar definitivament.

El vencedor fou l’equip el BMW Motorrad World Endurance Team, amb Jérémy Guarnoni (França), Illya Mykhalchyk (Ucraïna) i Markus Reiterberger (Alemanya), que van donar 508 voltes, aconseguint la seva primera victòria a les 24 hores de l’EWC.

El Tati Team Beringer Racing, propulsat per Kawasaki va destacar en acabar com el millor equip independent en segon lloc de la general amb els pilots francesos Grégory Leblanc, Alan Techer i Loïc Arbel, amb 507 voltes

La FCC TSR Honda France va aguantar a Yoshimura SERT Motul pel darrer lloc al podi, mentre ambdues esquadres van lluitar contra els grans contratemps mecànics i caigudes durant la nit, finalment donaren 500 voltes.

A més de la Ducati, abandonament dels equips oficials de Kawasaki i Yamaha.

Classificació provisional del mundial EWC: 1er. Sert –Suzuki- 106 punts, 2on. FCC –Honda- 91 punts, 3er. Yart –Yamaha 76 punts, 11è Ducati 23 punts.

La propera prova serà el 7 d’agost al Japó amb  “les 8 hores de Suzuka” que tornen al calendari de la FIM EWC l’any 2022, sense tenir lloc des del 2019 a causa de la crisi sanitària mundial.

Foto  FIM:  David Checa