0 Shares 837 Views

Lectures d’estiu.

5 d'agost de 2020
837 Views

Per: Biblioteca de Sant Fruitós.

Des de la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages us presentem una selecció de les novetats que ens han arribat:

La Guia de vins de Catalunya és l’onzena edició des de 2008 i enguany es presenta amb un tast d’uns 1.500 vins que aporten els cellers de Catalunya per a la seva valoració. L’equip de Jordi Alcover, Sílvia Naranjo, Carles Xuriguera i Romina Ribera els han tastat a cegues, els han valorat i el lector pot així triar la seva millor opció i al mateix temps coneixerà en quin moment es troba el vi a Catalunya.

Najat El Hachmi ha escrit un interessant assaig, Sempre han parlat per nosaltres, on exposa i denuncia la situació de les dones immigrades i ho ha fet amb el coneixement que té de primera mà com a dona i com a filla de família immigrada musulmana.

El creixement de la islamització a Europa i les seves enganyoses consignes alliberadores, el problema d’identitat, la xenofòbia, la realitat legal de la igualtat de drets… tots aquests temes afecten de forma especial les dones i l’autora opina sobre ells amb una veu clara i valenta.

Al Bucarest gris i fred de l’època comunista el protagonista recrea la seva existència fracassada com a escriptor i el seu poc interès professional com a professor d’institut en un barri perifèric de la ciutat. En el seu diari manuscrit va fent una composició de records, somnis i situacions reals que ens descriu amb humor i cinisme. Solenoide és una novel·la llarga i intensa que, tot i la seva complexitat, es llegeix de forma àgil, és una obra excel·lent, considerada per molts com a obra mestra, que reivindica a l’autor Mircea Cărtărescu com un dels millors escriptors europeus de l’actualitat.

Rosa M. Sardà va publicar el passat hivern un recull de relats amb els que recrea els seus records vitals: una carta a la mare que va morir en plena joventut, els seus avis que formen part d’una nissaga de còmics dels d’abans de la guerra i que són els protagonistes… Escrits des de feia uns 30 anys i revisats per a la seva publicació són relats que van de la nostàlgia a la ironia tot barrejant realitat i ficció. A Un incident sense importància trobem “retalls” de la vida de Rosa M. Sardà, descripcions de fets d’una època passada que sobreviuen en el record i que són protagonitzats per persones estimades per la gran artista.

Amb més de quaranta obres publicades, dirigides en un principi principalment a públic infantil i juvenil, David Nel·lo ha tingut molt bona acollida també en les seves novel·les per a adults i ja l’any 2017 va guanyar el premi Prudenci Bertrana amb Melissa & Nicole, un intrigant drama familiar. I aquest any ha guanyat el 60è premi Sant Jordi amb Les amistats traïdes, una història d’ambicions literàries i relacions trencades. Salvador Togores és un traductor que coneix a Suïssa en Markus Bachtel, un autor d’èxit desaparegut de la vida pública l’any 1992 i que havia sigut molt amic dels seus pares, durant nits Bachtel li anirà revelant la increïble història de la seva vida i el motiu de la seva desaparició.

I aquest mes d’agost continuaran arribant llibres nous, perquè us recordem que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages no tanca per vacances i aquesta setmana fins i tot hem ampliat l’horari:
• Dilluns i dimecres, de 9:30 a 13:30
• Dimarts, dijous i divendres, de 16:00 a 20:00

Molt bon estiu! Us hi esperem!

• A més d’aquesta selecció tenim moltes altres novetats:

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com