0 Shares 78 Views

L’Ajuntament instal·la dos nous sistemes sonors per a persones invidents

19 de gener de 2022
78 Views
Per: AjSFB

En total el municipi ja compta amb 8 punts semafòrics on està instal·lat aquest dispositiu.

Creuar un pas de vianants pot ser una acció perillosa per a les persones invidents o amb poca visió. Per tal de fer més accessible el municipi, l’Ajuntament de Sant Fruitós ha instal·lat dos nous sistemes de sonorització per a invidents en passos de vianants semaforitzats a la carretera de Vic.

Aquest sistema denominat Passblue s’activa mitjançant el Bluetooth de qualsevol telèfon intel·ligent o a través d’un comandament a distància específic. Quan l’usuari o usuària s’apropa al punt instal·lat, s’activa un sistema sonor. En aquest moment el sistema emet un determinat so per indicar si es troba en verd, i es pot creuar, o es troba en color vermell. També emet un senyal determinat per indicar que el semàfor està en verd però que en breu canviarà a color vermell.

Sant Fruitós de Bages amb la instal·lació d’aquests dos nous sistemes, ja compta amb un total de vuit punts sonoritzats ubicats en els següents emplaçaments:

1-         Av. Jaume I, 8

2-         Ctra. Vic cantonada amb av. Jaume I

3-         Ctra. Vic, 45-47

4-         Ctra. Vic, 69

5-         Ctra. Vic, 95

6-         Ctra. Vic, 117

7-         Carretera de Vic, 1-3

8-         Carretera de Vic, 36

L’Ajuntament ha instal·lat aquest sistema principalment a la carretera de Vic, ja que es tracta del vial amb més trànsit del municipi.

Aquest sistema permet dotar de més autonomia a les persones invidents alhora que se’ls dóna de més seguretat a la via pública.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com