0 Shares 357 Views

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages visita la Garrotxa per conèixer el seu model de gestió de residus urbans

27 de febrer de 2020
357 Views

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés i el regidor de medi ambient, Xavier Racero han visitat aquest dimarts el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) per conèixer l’experiència pionera que han implantat amb contenidors amb control d’accés i amb bosses personalitzades per cada usuari per tal de veure les possibilitats d’implantació a Sant Fruitós de Bages.

Aquest consorci, integrat pel Consell Comarcal de la Garrotxa i l’ajuntament d’Olot , han analitzat quatre sistemes diferents de recollida selectiva de residus que els han permès obtenir dades sobre la capacitat de selecció aconseguida, els costos reals i la despesa del servei, la percepció de la ciutadania i la capacitat del model de pagament per generació.
Amb els resultats obtinguts dels diferents projectes, han corroborat que el sistema d’obertura de contenidors amb targeta ha estat el que ha obtingut més bons resultats al seu territori. Aquest tipus de recollida s’assimila al sistema de contenidors tancats, implantat a Torroella i a La Rosaleda, als quals només es pot accedir amb una targeta personalitzada i, afegint en el seu cas les bosses personalitzades amb un codi QR.
Posteriorment, l’alcalde i el regidor han visitat el municipi d’Argelaguer, on s’ha implantat aquest sistema, i han pogut conèixer, de la mà del seu alcalde els bons resultats que ha obtingut aquest tipus de gestió de residus tant pel què fa a l’acceptació entre la ciutadania, la poca despesa que suposa la seva implantació i el fet que permeti realitzar un control exhaustiu de l’autoria dels residus.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Responsabilitat en la politica municipal
40 views
40 views

Responsabilitat en la politica municipal

Agrupació PSC de Sant Fruitós de Bages - 26 de setembre de 2022
Frase de la setmana. Aldous Huxley
3467 views
3467 views

Frase de la setmana. Aldous Huxley

Redacció - 26 de setembre de 2022
Opinions de sobretaula: Pena i vergonya!
48 views
48 views

Opinions de sobretaula: Pena i vergonya!

Joan Baraldés - 25 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com