0 Shares 125 Views

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages impulsa la construcció del primer edifici d’habitatges de protecció pública del municipi

125 Views

El projecte, que ha estat seleccionat per l’Agència Catalana de l’Habitatge, estarà subvencionat amb més d’1 milió d’euros.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages construirà el primer edifici d’habitatges de protecció pública, en règim de lloguer, per tal de donar resposta a la manca d’habitatge assequible i seguint en la línia de polítiques d’actives d’habitatge que s’estan duent a terme.

L’Ajuntament ja disposa d’un avantprojecte, que preveu un edifici construït amb mòduls industrialitzats que comptarà amb 25 habitatges de diferents característiques per tal que sigui una comunitat plural i diversa. Així doncs, hi haurà habitacles des d’una habitació fins a quatre, per tal que hi puguin accedir diferents tipologies de famílies.

L’edifici, de 2.348 m², serà d’una planta baixa més tres pisos, i es construirà en un solar públic a l’avinguda Lluís Companys, al nucli del municipi.

Per tal de fer possible aquest projecte, el consistori va presentar a l’Agència Catalana de l’Habitatge aquesta iniciativa en el marc del Programa d’ajuts a la construcció d’habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients. Aquest mes de novembre l’ens ha informat que l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages és un dels beneficiaris d’aquest pla finançat pels fons Next Generation.

L’import que s’atorgarà amb aquesta subvenció serà de 575 €/ m² de superfície útil, el què equival aproximadament a 1.078.000 € cosa que permetrà finançar una tercera part del cost total de construcció.

La promoció d’aquest habitatge és previst que es realitzi mitjançant una concessió de dret de superfície a un promotor privat, que desenvoluparia el projecte bàsic i d’execució, i efectuaria l’obra a canvi de l’entrega, a l’ajuntament, de la meitat dels habitatges dins del termini que s’estableixi i disposaria de la resta d’habitatges fins a la fi del dret de superfície.

Aquesta promoció d’habitatges protegits estarà destinada, en règim de lloguer, principalment a joves i altres col·lectius vulnerables.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Premi Justícia 2022 a l’Associació Catalana en Pro de la Justícia
27 views
27 views

Premi Justícia 2022 a l’Associació Catalana en Pro de la Justícia

Catalana en Pro de la Justicia - 8 de febrer de 2023
Temperatures i pluges mes de gener 2023
32 views
32 views

Temperatures i pluges mes de gener 2023

Redacció - 7 de febrer de 2023
Foto record
53 views
53 views

Foto record

Jaume Grandia - 7 de febrer de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com