0 Shares 422 Views

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages congela les taxes i incorpora bonificacions rècord, amb especial atenció a les rendes baixes

7 de novembre de 2020
422 Views

Per: Ajuntament.-

La modificació també inclou noves bonificacions pels àmbits i activitats afectats per la Covid-19.

El Ple Municipal Extraordinari de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, celebrat aquest dijous 5 de novembre, ha aprovat les noves ordenances fiscals per l’any 2021.

En un any com l’actual, on la pandèmia de la Covid-19 ha generat una afectació important en l’economia de les famílies i empreses del municipi, des del consistori s’ha treballat per tal d’aprovar unes ordenances que segueixen 3 línies bàsiques:

–           Congelació de les taxes municipals.
–           Bonificacions en els àmbits i activitats afectats per la Covid-19.
–           Augment de les bonificacions en els trams de renda més baixos.

Pel que fa a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), aquest tribut es congela i inclou com a principal novetat un nou escalat de la bonificació pels titulars que siguin famílies nombroses o monoparentals en funció del valor cadastral de la finca, ampliant la bonificació del tram més baix fins al 60%. Aquest nou escalat afavoreix els valors cadastrals més baixos.

Paral·lelament, també es bonifica el 100% de la quota pels immobles rústics durant l’exercici que rehabilitin construccions de pedra seca i la bonificació de la taxa pels edificis que disposin d’instal·lacions fotovoltaiques es multiplica per 2,5 i passa a ser de 5 anys en comptes dels 2 anys que recollien les anteriors ordenances.

En relació amb l’Impost sobre les Activitats Econòmiques (IAE), s’inclou doblar les bonificacions per aquelles empreses que incrementin la plantilla de treballadors amb contracte indefinit (passant del 10% al 20%). A més a més, per ajudar a impulsar l’economia sostenible, s’augmenten les bonificacions per aquelles empreses que produeixin o facin ús d’energies renovables, fins al 30%.

A banda, aquesta ordenança ha estat modificada per complert per tal de poder agilitzar la tramitació de llicències d’activitats, un tràmit fonamental per a la ràpida recuperació econòmica del municipi.

En referència a l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IVTNU), s’ha realitzat un nou escalat del percentatge de la bonificació. D’aquesta manera, en les transmissions patrimonials es pot gaudir d’una bonificació més alta en els habitatges de menys valor cadastral que en les anteriors ordenances.

En relació amb l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), es mantenen les principals bonificacions i s’incorpora com a novetat una bonificació del 90% per a obres d’adequació o de nous locals comercials emplaçats a Torroella de Baix. També s’introdueix una nova bonificació del 50% per les obres que es facin en locals d’àrees d’interès comercial, per facilitar la renovació dels comerços locals i la seva adaptació a la nova realitat. A més a més, també s’augmenten fins al 35% les bonificacions per obres de rehabilitació al nucli antic i s’introdueix també com a novetat una bonificació del 50% per obres de reparació causades per factors climatològics, com el passat temporal Glòria.

Pel que fa a les taxes que afecten molts dels establiments comercials del municipi, queden anul·lades les taxes d’instal·lació de terrasses i d’establiment de parades al mercat durant tot el 2021, i en relació a la taxa de gestió de residus comercials s’amplia la bonificació fins al 35% per aquells establiments que han estat tancats durant la pandèmia.

En relació a les taxes d’expedició de documents s’han anul·lat el pagament de l’expedició de declaracions jurades, volants d’empadronament i autoritzacions paternes i compareixences, i per tant ara la seva expedició serà gratuïta

L’augment en les bonificacions en la major part dels impostos és una aposta clara del govern municipal per ajudar al màxim a les empreses afectades per la crisi i a les famílies amb rendes baixes. Aquestes modificacions s’han realitzat fent un exercici responsable amb el pressupost municipal, la qual cosa permetrà continuar garantint tots els serveis a la població.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com