0 Shares 251 Views

L’absolució de Trapero, confirmació del judici polític al “procés”

25 d'octubre de 2020
251 Views

Per: E.P.

El 20 de gener d’aquest 2020 començava el judici al major Trapero, màxim responsable del cos policial dels Mossos d’Esquadra i alt càrrec de la Conselleria d’Interior quan va transcórrer la històrica jornada de l’1 d’octubre de 2017. En una setmana de sentències després de les condemnes anunciades el dilluns als membres de la mesa del Parlament del mateix any: Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó, inhabilitats 20 mesos a càrrecs públics electes; aquest dimarts saltava la noticia que l’Audiència Nacional, en el jutjat número 1 i presidit per Concepción Espejel, sentenciava que Trapero és innocent i que no va incórrer en cap delicte com a cap dels Mossos d’Esquadra. De la sentència es destaca que la mateixa presidenta del jurat ha estat la única a veure indicis de culpabilitat però no ha trobat el suport dels dos magistrats que l’han acompanyat.

Juntament amb ell també s’han absolt l’ex director dels Mossos Pere Soler, l’ex secretari general d’interior César Puig i la intendent Teresa Laplana, pels fets ocorreguts entre setembre i octubre d’aquell any.

Cal recordar que la figura de Trapero va quedar vinculada a la de la política quan el 28 d’octubre de 2017, el govern espanyol encapçalat per la figura de Mariano Rajoy, el va cessar juntament amb el llavors govern de Catalunya, presidit per Carles Puigdemont, i també amb la dissolució del Parlament convocant eleccions per al 21 de desembre del mateix any. Des de llavors va esdevenir una de les figures més mediàtiques del Procés tot i que mai en va buscar ser protagonista, defugint de la seva presència en els mitjans i desvinculant-se de factors polítics.

Ara, la seva sentència dona peu a una conclusió clara. De tots els càrrecs amb capacitat executiva i de decisió durant aquells mesos de setembre i octubre, el seu, el que tenia un perfil de caràcter més tècnic que polític de tots els que han pogut jutjar per aquells fets, ell és l’únic que ha estat absolt juntament amb els seus companys. Inclús líders socials que no tenien capacitat executiva dins l’administració han estat condemnats. I aquest fet, sense cap ànim de perjudici a la seva sentència, ens deixa un missatge clar: si les sentencies per aquells fets declaren únicament culpables als càrrecs amb capacitat de decisió de caire polític, aquest és indubtablement un judici polític que coarta unes idees i plantejaments que segueixen disposant de majoria al Parlament i al Govern de Catalunya. I, si algú ho dubta, que els hi demani als Jordis.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Menú per a dos.
16 views
16 views

Menú per a dos.

Redacció - 23 de setembre de 2021
Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana
1610 views
1610 views

Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana

Redacció - 23 de setembre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.
36 views
36 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.

Redacció - 22 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com