0 Shares 208 Views

La veritat sobre la liquidat econòmica de l’ajuntament de Sant Fruitós

208 Views

El nou govern de Sant Fruitós de Bages presidit per Joan Carles Batanés, ha emès un comunicat en què es queixa de la mala situació econòmica i la manca de liquiditat de l’Ajuntament, quan en realitat la situació econòmica general és molt similar a la que hi havia fa tres anys quan, ERC va començar a governar. Considerem que, durant els darrers tres anys, l’economia municipal s’ha gestionat de manera exemplar.

És especialment escandalós que el senyor Batanés es queixi de la liquiditat actual de l’Ajuntament de Sant Fruitós perquè quan ERC va deixar el govern municipal era excel·lent. El consistori no tenia absolutament cap problema per afrontar totes les seves obligacions financeres i tenia prou efectiu per pagar tot el que havia contractat.

Considerem indigne d’un alcalde desprestigiar el consistori que presideix mentint en un tema tan delicat com és la liquiditat econòmica municipal. Dir que l’Ajuntament té poca liquiditat, genera alarma i podria fer pensar que té dificultats per pagar les seves factures o les seves despeses immediates, la qual cosa és totalment falsa. És important destacar que totes les contractacions i licitacions realitzades a l’Ajuntament estaven cobertes per partides pressupostàries específiques. Això significa que els diners necessaris per afrontar aquestes despeses ja havien estat reservats.

La liquidació del pressupost de l’any 2022 reflectia un estalvi net positiu, un endeutament baix i el més rellevant, un romanent disponible de quasi 1,5 milions d’euros(1.486.000 €). A més, recentment s’ha rebut una subvenció de 450.000€, per a les obres del casal d’entitats, la qual cosa allibera del pressupost aquesta mateixa quantitat, que es podrà destinar a noves inversions. Davant d’un Ajuntament amb tota la despesa contractada ja
coberta i la disponibilitat de 1.936.000 euros, com es pot dir que no té liquiditat i com es pot demanar “on són els diners”?

Potser la queixa del nou alcalde prové del fet que no ha trobat diners municipals sense partida assignada per poder-los destinar a despeses de caràcter populista, o potser prové del fet que els diners disponibles no es poden destinar a incrementar els sous dels regidors i regidores que formen el govern municipal.

GfP s’ha passat tres anys proclamant-se com la millor oposició, i dient que feia un bon seguiment de l’economia municipal. No sembla coherent que només uns dies després d’entrar al govern municipal, s’estiguin queixant sobre la situació econòmica de l’Ajuntament. Aquestes queixes fan que tinguem seriosos dubtes sobre les seves maneres de gestionar l’economia municipal.

La gestió responsable i sostenible de l’equip de govern liderat per ERC va mantenir l’estabilitat financera i va deixar els comptes municipals en una situació saludable, amb un resultat pressupostari i un endeutament similars als de fa tres anys. Vam fer els esforços necessaris per augmentar la partida d’atenció a les persones (infància, famílies i persones grans), vam fer grans inversions sense incrementar els impostos a la ciutadania i, tot això,
gràcies en part a un increment de les subvencions rebudes.

El nou govern ha de deixar de lamentar-se sense fonament i concentrar-se en les tasques útils per aconseguir el bé comú. Ara toca treballar per millorar Sant Fruitós de Bages. Les crítiques infundades no resolen res i només generen crispació i incertesa. Demanem al govern municipal de Gent fent Poble que faci menys el ploricó i faci més bona gestió.

Secció Local d’ERC Sant Fruitós de Bage

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
362 views
362 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
290 views
290 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
335 views
335 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com