0 Shares 275 Views

La UE aprova un passaport electrònic de vacunació.

8 d'abril de 2021
275 Views

Per Tecnonews / AMIC – Redacció –

El sector turístic i dels viatges i hostaleria en general ha estat un dels quals més (si no el que més) ha sofert les mesures de contenció de la pandèmia de COVID-19 aplicades a tot el món, amb casos especialment sagnants als països el PIB dels quals depèn en gran manera d’aquest sector, com és el cas de tot el sud d’Europa.

Pensant especialment en aquest sector a més de començar a gaudir d’alguna cosa que se sembli a la vida normal d’abans de la pandèmia, fa unes setmanes que va cobrar força a la Unió Europea l’establiment d’un passaport de vacunació, un document en format electrònic o paper, que permeti assegurar que el seu portador ha estat vacunat.

Aquest passat dijous dia 25 de març, el Parlament Europeu va decidir la tramitació per via d’urgència d’aquesta proposta, batejada com a Digital Green Certificate, la qual cosa podria redundar en què al juny aquest document ja pugui estar operatiu, a temps per a la temporada turística.

D’aquesta manera, podria dinamitzar-se d’una forma que les autoritats consideren segura, els viatges i el sector vinculat amb el turisme, encara que després de l’estiu redundaria en benefici també del sector de l’organització d’esdeveniments, com ara fires i congressos.

Quines característiques tindrà?

Serà d’expedició gratuïta, i estarà basat en un codi QR, ja sigui en format digital (per a portar en el telèfon intel·ligent) o paper (per a aquelles persones que no utilitzin dispositius electrònics).

Serà vàlid en tots els països membre de la Unió Europea, a més que també es buscarà que sigui acceptat per altres països del vell continent que no estan dins de la Unió, com ara Suïssa, Noruega, Islàndia i Liechtenstein. Res s’esmenta del Regne Unit…

Aquest passaport certificarà tant que el seu portador ha estat vacunat, com que s’ha sotmès a un test que ha resultat negatiu, com que s’ha recuperat de la COVID-19 (els qui l’han passat queden immunitzats durant uns mesos).

Seran les autoritats dels diferents estats membres les que s’encarregaran de l’expedició d’aquests certificats, que es trobaran disponibles en les diferents llengües oficials dels països membre, i en anglès.

La seguretat serà definida per un segell digital (a definir) que assegurarà la seva veracitat. A més, cada lloc d’expedició (per exemple, si es tracta d’un hospital, centre de realització de tests, o departament governamental) signarà amb el seu propi segell, de manera que podrà ser identificat l’origen del passaport.

De la infraestructura del backend que haurà de dur a terme la validació del codi QR i el certificat d’expedició, s’encarregarà la mateixa Unió Europea.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 3 de juliol de 2022  XIV de durant l’any Cicle -C
29 views
29 views

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 3 de juliol de 2022 XIV de durant l’any Cicle -C

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 2 de juliol de 2022
Opinions de sobreatula – Bona Festa Major
40 views
40 views

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major

Jordi Morros - 2 de juliol de 2022
7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet
190 views
190 views

7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet

Redacció - 1 de juliol de 2022
FC Fruitosenc – Secció 4 tocs
36 views
36 views

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 1 de juliol de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com