0 Shares 734 Views

La setmana de la ciència

3 de desembre de 2020
734 Views
Per: Escola Paidos

La setmana del 16 al 20 de novembre vam celebrar la setmana de la ciència a l’escola. Durant aquesta setmana vam realitzar diferents activitats de ciències i matemàtiques.

Vam començar la setmana fent un esmorzar matemàtic, cadascú va preparar el seu esmorzar a casa, amb l’ajuda de les famílies. Tots els esmorzars eren molt originals, per exemple, podíem trobar diferents calculadores fetes amb fondant i “lacasitos”, números fets amb xocolata, galetes que tenien forma de números i moltes coses més.

A partir de dimarts, cada dia va celebrar un cicle diferent el dia de la ciència, cada cicle treballava  un tema diferent. El nostre cicle, cicle mitjà, ho vam celebrar dijous i vam treballar la llum. Vam començar la matinal científica fent tres experiments relacionats amb la temàtica escollida. Ara us explicarem què vam fer durant tot el matí. El primer experiment es deia les fletxes màgiques. En aquest experiment vam veure que quan ompliem un recipient de vidre amb aigua, les fletxes que hi havien darrera dibuixades, canviaven el sentit. Un altre experiment que vam fer va ser el llapis que es trenca. Vam omplir un recipient de vidre amb aigua, vam afegir un centímetre d’oli corporal i quan vam posar el llapis, semblava que estigués trencat. Vam aprendre que tot això passava per la refracció de la llum, i era una visió òptica. També vam fer un altre experiment, que va ser molt interessant, s’anomenava la llet màgica. Vam tirar una mica de colorant en un plat ple de llet i llavors  vam introduir un bastonet ple de sabó de rentar els plats i màgia! Els colors es separaven! Això ens va fer veure que el sabó treu la brutícia. Per això, és molt important rentar-se les mans.

Per acabar la matinal de ciències, vam fer un calidoscopi, i ens el vam emportar a casa!

A la tarda, vam fer la tarda matemàtica, vam treballar les ombres i les vam medir. Amb la classe a les fosques, vam agafar diferents objectes i vam anar observant com canviaven les ombres segons com enfocavem l’objecte. Més tard, vam anar al pati vam fer aparèixer la nostra ombra, vam veure com era i la vam poder dibuixar.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
87 views
87 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1227 views
1227 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com