0 Shares 147 Views

La realitat que ens volen amagar i justificar

12 d'abril de 2022
147 Views
Foto: Gettymedia

La guerra d’Ucraïna és un atac brutal que l’exercit de Rússia a perpetrat a l’exercit i a la població civil d’un país veí. Una guerra cruel i horrible però que per alguns ha sigut i és molt oportuna. Oportuna perquè tota l’atenció mediàtica s’ha desplaçat cap aquesta guerra i ningú parla de la decisió de la fiscalia espanyola d’arxivar totes les causes obertes contra el rei emèrit Juan Carlos I. Oportuna per justificar l’increment desmesurat del preu de l’energia, o per fer oblidar les promeses de convocar la taula de diàleg entre l’Estat i la Generalitat…. o les derrotes judicials que la justícia espanyola està patint a Europa en els cassos del procés contra els exiliats catalans, i tantes altres coses que sembla que per art de màgia han deixat de ser importants per passar a un segon pla o a desaparèixer.
Una Guerra que, per desgracia, ens fa veure que si les coses anaven malament per culpa de la pandèmia i del canvi climàtic, encara poden anar més malament, en especial per la gent amb pocs recursos econòmics, pels joves que no veuen gens clar el seu futur, i per les famílies de classe treballadora en general que pateixen l’increment dels preus de tots els productes i que cada vegada els hi costa més arribar a finals de mes. En canvi, com sempre ha passat, les grans multinacionals i els seus associats es faran més rics i poderosos gràcies a aquesta guerra. Ara la venda d’armes, de gas i de petroli és el gran negoci que enriqueix a un quants, tal i com ho va ser, i ho continua sent, la venda de vacunes , mascaretes, i tot tipus de material hospitalari a causa de la pandèmia.
Les grans desgracies que pateix la humanitat de forma cíclica i periòdica, sempre tenen com a resultat l’empobriment de molts i l’enriquiment d’uns pocs. La historia es repeteix i no sembla que siguem capaços de trobar una solució per impedir-ho. Ni el capitalisme ni el comunisme han sigut capaços de fer-ho, de fet, els dirigents d’aquest moviments polítics sempre n’han sortit beneficiats ja que tenen com a suport les grans fortunes del seu país o del mon.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com