0 Shares 381 Views

La quarantena va augmentar l’exposició dels nens en les xarxes socials.

1 de setembre de 2020
381 Views

Per Tecnonews / AMIC – Redacció.

L’empresa de ciberseguretat S2 Grupo ha alertat que durant la quarantena s’ha produït un increment considerable de fotos i vídeos de nens i nenes en les xarxes socials (vídeos de TikTok, cuinant, estudiant, fent esport, etc.), igual que succeeix en els períodes de vacances, la qual cosa significa una sobreexposició de la seva imatge en entorns públics i, per tant, major risc de què puguin ser víctimes de ciberdelictes (ciberassetjament, ciberextorsió, etc.).

“Compartir fotos dels nostres fills, nebots, etc., menors d’edat no és un problema sempre que ho realitzem en entorns privats. El problema és que això no ho solem fer així i cometem tres errors, principalment. Aquests són aportar dades personals amb la foto, lloc i fer-les públiques. Sense adonar-nos estem generant una identitat digital a aquest menor que serà gairebé inesborrable en el futur”, ha assegurat José Rosell, soci-director de S2 Grupo.

“La publicació d’aquestes imatges es fan amb la millor de les intencions, però hem de recordar que aquestes poden ser manipulades i s’han conegut molts casos en les quals han estat utilitzades per altres menors per a burlar-se o en àlbums amb contingut sexual infantil. El que suposa greus ciberdelictes amb conseqüències molt dures”, ha afirmat Miguel A. Juan, soci-director de S2 Grupo.

Des de l’empresa de ciberseguretat s’ha recordat que a partir dels 14 anys el menor pot decidir sobre la seva identitat digital i, si considera que ha danyat al seu honor o dignitat el publicat pels seus familiars en la seva infància, podria denunciar-los.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 3 de juliol de 2022  XIV de durant l’any Cicle -C
29 views
29 views

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 3 de juliol de 2022 XIV de durant l’any Cicle -C

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 2 de juliol de 2022
Opinions de sobreatula – Bona Festa Major
40 views
40 views

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major

Jordi Morros - 2 de juliol de 2022
7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet
190 views
190 views

7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet

Redacció - 1 de juliol de 2022
FC Fruitosenc – Secció 4 tocs
36 views
36 views

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 1 de juliol de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com