0 Shares 220 Views

La Pinya, l’equip de producció audiovisual inclusiu d’AMPANS, premiada al Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona

5 de desembre de 2023
220 Views
Foto:Membres de La Pinya recollint el premi al CaixaForum

“L’entrevista”, un curt de ficció que mostra l’estigma que encara avui dia pesa en la recerca de feina en persones que tenen algun trastorn de salut mental,  s’emporta el Premi Inclús en la categoria “Posa’t a la nostra pell”

La productora La Pinya, formada per un grup de vuit persones usuàries del servei de centre ocupacional d’AMPANS, s’han endut el primer premi atorgat en la categoria “Posa’t a la nostra pell” del festival Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat, que va celebrar la seva cloenda ahir al CaixaFòrum.

Ruben Afonso, Ana Baños, Meritxell Crespo, Pep Domènech, Jordi Preñanosa i Josep Serres, van recollir el premi molt emocionats pel reconeixement internacional obtingut per la seva feina. La Pinya d’AMPANS, que també l’integren David Alejo, Montse Soldevila, Jenny Cabanillas, Alex Pérez i Angel Torres, i que és dirigida per Montse Balañà, comunicadora audiovisual i educadora de la fundació, va presentar un curt de ficció sobre els estigmes que pesen sobre una persona amb trastorn de salut mental durant el procés de cerca de feina, malgrat estar plenament capacitada per exercir-la.

El jurat del premi en la categoria “Posa’t a la nostra pell” estava format pels alumnes de primer del CFGS d’Integració Social, del CES Joan Maragall, que van haver d’escollir entre 11 treballs finalistes. El Premi del públic va ser per la fundació Arep, del Servei de Rehabilitació Comunitària.

El Premi Inclús està dotat amb una estatueta i la projecció del curt al proper Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Durant l’acte de lliurament de premis de l’onzena edició es va visionar el documental ‘La vida de Brianeitor’.

L’Inclús promou les obres audiovisuals sobre diversitat funcional amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat. A més, comparteix i fomenta l’ús i coneixement de l’accessibilitat audiovisual, sent un festival que apropa el cinema a audiències que normalment no tenen l’oportunitat de gaudir-lo. A la Selecció Oficial del Festival hi tenen cabuda curts i llargmetratges, tant de ficció com documentals, i les produccions audiovisuals d’entitats.

Enllaç del curt de ficció de La Pinya d’AMPANS “L’entrevista”: https://youtu.be/WqhIu6LtX5w

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com