0 Shares 635 Views

La Junta de Seguretat en convocatòria extraordinària concreta un pla per augmentar la seguretat a Pineda de Bages

26 de setembre de 2018
635 Views

Aquesta Junta de Seguretat, convocada amb caràcter extraordinari a petició de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, s’ha realitzat aquest dimecres 19 de setembre.
La reunió ha estat encapçalada per Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Tomàs Casero i de la regidora de Veïnatge, Cristina Múrcia. Pel que fa als cossos policials, hi han assistit el cap de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages, dos membres del cos dels Mossos d’Esquadra entre els quals el comissari regional de la Catalunya Central, i un membre de la Guàrdia Civil. La Generalitat de Catalunya també hi ha pres part representada per Eduard Freixedes , Director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central.

Amb la voluntat de posar punt i final a la inseguretat generada pels robatoris ocorreguts, s’ha concretat un pla de mesures amb caràcter immediat que es preveu que s’apliqui durant un llarg període de temps. Aquest pla comporta la creació d’un operatiu de presència policial 24 hores, els 7 dies de la setmana, a la urbanització de Pineda de Bages on treballaran conjuntament la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. A part, també es combinarà aquesta presència policial amb efectius d’incògnit que patrullaran la zona.
Prèviament també s’han tractat les mesures que ja s’estan prenent des dels cossos policials i l’Ajuntament, que consistien en un augment de la presència policial a Pineda de Bages i la instal·lació, abans que s’acabi l’any, de tres càmeres lectores de matrícules com ja s’havia anunciat anteriorment. A part d’aquestes càmeres, està previst instal·lar-ne dues a la urbanització de Les Brucardes i en total durant els propers anys aquest número augmentarà fins a les 16 càmeres arreu del municipi, comptant tant les enregistradores de vídeo com les lectores de matrícules.

Durant la reunió s’ha posat de manifest la preocupació del consistori pels 8 robatoris que s’han comès a la urbanització de Pineda de Bages els últims 40 dies, sumat a dos intents frustrats que han tingut lloc aquesta última setmana.
Tot i que aquest seguit de robatoris han tingut lloc de manera continua des d’inicis d’agost, s’ha posat en valor que des del mes de febrer fins al mes de juliol no s’hi va cometre cap robatori. També s’ha remarcat que les últimes setmanes, els Mossos d’Esquadra han arrestat dues bandes d’origen xilè que s’ha demostrat que havien comès robatoris a la urbanització de Pineda de Bages. No s’ha constatat que les dues bandes estiguin vinculades ja que s’han detectat dos modus operandi bastant diferents entre elles. Malgrat tot, els intents de robatori dels últims dies s’han registrat un cop aquestes bandes ja havien estat arrestades.

Finalment també s’ha assenyalat la importància del fet que per més mesures que es prenguin des dels cossos de seguretat, també cal una col·laboració per part dels ciutadans i ciutadanes acceptant variar petites conductes del dia a dia que els poden aportar una major seguretat. Totes les fonts han assenyalat que la col·laboració ciutadana ha de venir donada en primer lloc per una actuació d’autoprotecció per part del ciutadà -com pot ser el fet d’intentar deixar alguna senyal de que hi ha gent a la casa-, i en segon lloc ha d’anar seguida d’un avís a qualsevol cos policial o al servei d’emergències -trucant al 112- sempre que es detecti qualsevol indici de persona o element sospitós.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
355 views
355 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
278 views
278 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
331 views
331 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com