0 Shares 298 Views

La Generalitat de Catalunya ha aprovat un ajut extraordinari per a treballadors per compte propi o aliè que hagin vist reduïts en un 30% els seus ingressos degut a la COVID 19

30 d'abril de 2020
298 Views

L’ajut extraordinari va destinat a alimentació, farmàcia i subministraments bàsics per a treballadors amb reducció del 30% dels seus ingressos i amb càrregues familiars degut a la Covid19.

Es tracta d’un ajut extraordinari de 200 euros que s’haurà de destinar a l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. L’objectiu és ajudar a la sostenibilitat econòmica de les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica arran de la crisi sanitària de la Covid-19.

Els grups que se’n poden beneficiar son els següents:

  • Treballadores per compte aliè efectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació per força major, d’acord amb els supòsits previstos a l’article 22 del Reial Decret llei 8/2020.
  • Treballadores per compte aliè afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació per causes econòmiques, tècniques i de producció, d’acord amb els supòsits previstos a l’article 23 del Reial Decret llei 8/2020.
  • Treballadora per compte aliè, fixe discontinu, afectada per un ERTO d’acord amb el punt 6 de l’article 25 del Reial Decret llei 8/2020.
  • Treballadora per compte aliè afectada per l’extinció del contracte de treball.
  • Treballadora per compte propi amb suspensió o reducció de l’activitat econòmica.

El termini de presentació de sol·licituts és del 30 d’abril fins que s’exhaureixen els fons destinats a la prestació.

Com a requisits per cobrar aquesta prestació, els ingressos econòmics per part de la persona sol·licitant i tota la unitat familiar durant l’estat d’alarma han d’haver experimentat una reducció superior a aquest 30% respecte als ingressos mensuals acreditats el passat mes de febrer. A més, els ingressos durant els mesos de març i abril de 2020 han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals.

La única manera de sol·licitar l’ajut és a través d’ internet. No cal adjuntar cap documentació al formulari de sol·licitud, que estarà disponible a través d’internet a partir del endemà de l’obertura del termini (però s’hauran de guardar els comprovants de compra de subministraments, alimentació i farmàcia per a posterior comprovació de la Generalitat):

https://web.gencat.cat/es/tramits/tramits-temes/prestacio-extraordinaria-subministraments-basics-covid?category=

El Formulari excepcional és per a persones que no tinguin ni puguin obtenir cap mecanisme de signatura electrònica, és exclusiu para aquelles persones que no disposen de cap certificat vàlid para poder signar la sol·licitud i no poden obtenir el idCAT Mòbil.

Les persones que disposen del certificat digital o que poden obtenir la idCAT Mòbil, obligatòriament han d’omplir i enviar el formulari amb signatura. Accés a la idCat mòbil:

https://web.gencat.cat/es/tramits/que-cal-fer-si/Vull-identificar-me-digitalment/idcat-mobil/#bloc2

Us fem arribar l’enllaç d’accés a preguntes més freqüents on explica els criteris, accés i clarifica dubtes respecte a alguns supòsits que us trobareu:

https://web.gencat.cat/ca/coronavirus/preguntes-mes-frequents/ajuts-socials/subministraments-basics/requisits-i-presentacio-de-lajut/index.html

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?
35 views
35 views

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?

Redacció - 2 de desembre de 2021
Trobada d’exalumnes de ballet de l’escola Paidos
97 views
97 views
Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.
101 views
101 views

Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.

Redacció - 1 de desembre de 2021
Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011
149 views
149 views

Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011

Redacció - 1 de desembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com