0 Shares 221 Views

La galeria Gothsland s’endinsa en la relació entre Ramon Casas i Picasso en una exposició

2 de desembre de 2023
221 Views

És la primera ocasió en la història que es revisa específicament la relació dels dos artistes

La galeria Gothsland s’endinsa en la relació entre Ramon Casas i Pablo Picasso amb l’exposició ‘Casas – Picasso. De la bohèmia a la modernitat’, que exhibeix mig centenar de quadres. És la primera ocasió en la història que es revisa específicament la relació de mestre i alumne. Un binomi, el de Casas i Picasso, que s’ha estudiat pràcticament de forma exclusiva en el context de ‘Els Quatre Gats’. “A París és quan Picasso ja agafa uns altres referents, i pocs anys després ja es veuran els traços que apuntaran al cubisme”, ha explicat el director de la Galeria Gothsland, Gabriel Pinós. L’exposició es pot visitar fins al 20 de gener del 2024.

Pinós ha afirmat que el lligam artístic de Picasso i Casas “sempre s’ha estudiat en el context de ‘Els Quatre Gats’ i amb motiu del modernisme, però mai s’havia tractat específicament”.

Pablo Picasso va tenir com a referent en els seus inicis Ramon Casas. De fet, una mostra d’aquesta admiració és que ambdós van tractar en les seves obres la temàtica de ‘l’espagnolade’. Casas ho fa primer amb les ‘Chulas’ fins al 1899 i posteriorment amb les ‘Manolas’ a partir de la segona quinzena del segle XX.

Aquesta temàtica, la del folclor espanyol, “era considerada exòtica a Europa”. Una mostra d’aquesta temàtica present en els dos artistes són els quadre de Casas, ‘Chulas’ i ‘Manola con peineta y mantón’. Per part de Picasso, en el quadre ‘A la cursa de braus’, de temàtica també taurina, plasma una dona amb mocador i mantó de Manila.

A partir d’aquí, l’exposició ens trasllada a París. On els dos artistes es tornen a trobar. Un dels quadres mítics d’aquesta època és el retrat de Ramon Casas a Pablo Picasso que està exposat al MNAC. Però l’empremta de la moda parisenca del 1900 es pot veure en diferents treballs.

El recorregut de descoberta d’aquesta relació acaba precisament a París. Uns anys després, Pablo Picasso irromp amb traçats cubistes.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com