0 Shares 381 Views

La GAIP altra vegada i també l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades emeten resolucions contra decisions del Tripartit.

25 de juliol de 2021
381 Views

Per: Gent fent Poble –

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (apdcat) és un altre ens públic que també se suma en les resolucions contra l’Ajuntament.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñan va denegar un cop més l’accés a un expedient municipal demanat pels regidors de Gent fent Poble. La seva motivació fou que contenia dades personals susceptibles de protecció. El Portaveu de GfP va presentar una queixa a la GAIP, qui alhora va sol·licitar un informe a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Aquest informe (Ref.: IAI 36/2021) conclou que resulta proporcional atorgar l’accés al regidor a l’expedient administratiu sempre que s’anonimitzi la identificació del ciutadà sol·licitant.

La GAIP (la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública), alhora, ha resolt un cop més que l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha de complir la Llei d’Accés a la Informació Pública, Transparència i Bon govern, i donar accés a l’expedient municipal demanat, anonimitzant les dades de la persona.

A través de la Resolució 568/2021, la GAIP resol una vegada més contra decisions del Tripartit que pretenen amagar informació a l’oposició. No es coneixen cap precedent d’Ajuntament que acumuli tantes resolucions contraries en tan poc temps. Un rècord trist i que afebleix la democràcia al nostre poble.

Nota: resolució de la GAIP a: Resolució GAIP

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com