0 Shares 482 Views

La GAIP altra vegada i també l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades emeten resolucions contra decisions del Tripartit.

25 de juliol de 2021
482 Views

Per: Gent fent Poble –

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (apdcat) és un altre ens públic que també se suma en les resolucions contra l’Ajuntament.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñan va denegar un cop més l’accés a un expedient municipal demanat pels regidors de Gent fent Poble. La seva motivació fou que contenia dades personals susceptibles de protecció. El Portaveu de GfP va presentar una queixa a la GAIP, qui alhora va sol·licitar un informe a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Aquest informe (Ref.: IAI 36/2021) conclou que resulta proporcional atorgar l’accés al regidor a l’expedient administratiu sempre que s’anonimitzi la identificació del ciutadà sol·licitant.

La GAIP (la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública), alhora, ha resolt un cop més que l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha de complir la Llei d’Accés a la Informació Pública, Transparència i Bon govern, i donar accés a l’expedient municipal demanat, anonimitzant les dades de la persona.

A través de la Resolució 568/2021, la GAIP resol una vegada més contra decisions del Tripartit que pretenen amagar informació a l’oposició. No es coneixen cap precedent d’Ajuntament que acumuli tantes resolucions contraries en tan poc temps. Un rècord trist i que afebleix la democràcia al nostre poble.

Nota: resolució de la GAIP a: Resolució GAIP

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer
23 views
23 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer

Galdric Sala - 1 de febrer de 2023
UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES
38 views
38 views

UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES

Comunicació Grup Municipal Gent fent Poble - 31 de gener de 2023
Frase de la setmana. Lao Tse
3988 views
3988 views

Frase de la setmana. Lao Tse

Redacció - 30 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com