0 Shares 180 Views

La DO Pla de Bages preveu una producció similar a la de l’any passat malgrat la sequera

18 de setembre de 2023
180 Views

La DO Pla de Bages afronta una verema “molt irregular” per culpa de la sequera, que ha afectat més algunes zones que d’altres. Malgrat tot, en general, es preveu que la producció global sigui molt similar a la de l’any passat, ja que a diferència de llavors no hi ha hagut pedregades. En total, la producció prevista és d’1 milió de quilos de raïm (uns 2.500kg per hectàrea). Des de la denominació, asseguren que, en canvi, la qualitat del raïm serà molt bona. La calor de finals d’agost ha fet accelerar el procés de maduració i la verema s’ha avançat uns deu dies. El president de la DO Pla de Bages, Carles Playà, avisa que la sequera també pot tenir efectes a llarg termini perquè un estrès hídric continuat pot acabar matant la planta.

Raïm més petit, però de millor qualitat i amb un estat sanitari “excel·lent”. La DO Pla de Bages assegura que la sequera ha passat factura en zones concretes, però en d’altres, en canvi, la producció de raïm és molt similar a la de l’any passat, que també es va veure afectat per la falta de precipitacions.

En total, els 17 cellers que formen la DO Pla de Bages calculen recollir al voltant del milió de quilos de raïm a les 500 hectàrees de vinya que hi ha a la comarca.

Vinyes amb reg i tancades

El canvi climàtic ha fet que molts cellers apostin per incorporar el reg a la vinya. “No només per la sequera, també per controlar la temperatura de la terra”, subratlla Playà. Però el que sí s’ha convertit en un imprescindible a la vinya són els tancats per tal d’evitar els estralls de la fauna cinegètica. Sobretot,  del porc senglar i el cabirol que, segons Playà, s’ha convertit ja en “una plaga” al Bages.

Carles Playà és des d’aquest estiu el nou president de la DO Pla de Bages. Substitueix Joan Soler, que ha estat al capdavant del càrrec els darrers 8 anys.

Per: Nia Escolà

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com