0 Shares 610 Views

La Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central constitueix el Consell de Coordinació Territorial amb motiu de la situació derivada de la Covid-19.

2 d'agost de 2020
610 Views

Per: Govern.cat – Delegació a la Catalunya Central.

• Integra presidències de consells comarcals i alcaldies de capitals de comarca i d’altres municipis significatius

• Té caràcter setmanal, amb la finalitat de reforçar els canals de comunicació entre la Generalitat i el món local durant l’etapa de represa.

Amb la finalitat d’establir criteris comuns de seguiment, informació i comunicació arreu del territori, des del Govern de la Generalitat s’ha emplaçat a constituir per cada àmbit territorial un òrgan col·legiat concretat sota el paraigua i coordinació de les respectives Delegacions Territorials del Govern. Després d’haver quedat constituït la passada setmana, el Consell de Coordinació Territorial de la Catalunya Central – Covid-19 es reunirà de manera telemàtica un cop per setmana i ve a reforçar els canals de comunicació entre la Generalitat i els consells comarcals i ajuntaments de la Catalunya Central en l’etapa de represa de la gestió de la pandèmia de la Covid-19.

Més enllà del treball proactiu de coordinació, informatiu i de comunicació, que es va iniciar i s’ha anat reforçant des d’inicis del mes de març per part de la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps (amb el trasllat de normativa, interpretacions, dades objectives i resolució de dubtes i qüestions a conjunts d’agents del territori de la Catalunya Central, amb especial incidència al conjunt de consistoris), s’ha decidit constituir aquest Consell de Coordinació. Aquest òrgan és complementari a totes les vies existents de seguiment, informació i comunicació, amb caràcter de millora de la prevenció, coordinació i comunicació, i així reforçar l’acompanyament a alcaldesses i alcaldes en la gestió de la crisi al nostre territori.

Al Consell de Coordinació Territorial de la Catalunya Central – Covid-19 hi són convocades les presidències dels consells comarcals respectius (Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès) així com les alcaldies de les capitals de comarca (Manresa, Berga, Moià, Vic i Solsona) i d’altres municipis significatius demogràficament i territorialment: Manlleu, Prats de Lluçanès i Calaf. Per la banda de la Generalitat, hi són convocats els directors i les directores de tots els Serveis Territorials a la Catalunya Central, així com personal tècnic del Servei Català de la Salut, del Departament de Salut i de Protecció Civil.

A la reunió constituent es van tractar, ampliar i revisar conceptes per interpretar correctament els gràfics inclosos als informes diaris d’evolució dels casos de Covid-19 i de la Rt (taxa reproductiva efectiva, o mitjana de casos secundaris que cada subjecte infectat pot arribar a infectar) que fa el Departament de Salut i que la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central distribueix a tots els ens locals amb caràcter diari. I a les dues sessions que s’han celebrat fins al moment s’ha aportat informació actualitzada de la situació epidemiològica a la Catalunya Central, en base a les dades facilitades diàriament pel Departament de Salut, i també s’han revisat les mesures acordades pel PROCICAT aplicables tant a la Catalunya Central com a la resta del país.

La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, destaca la seva voluntat de “continuar posant al centre de la gestió de la pandèmia a la Catalunya Central el triple eix consistent en el coneixement, la comunicació i el conjunt de mesures de prevenció. Per fer-ho, és necessari donar continuïtat al treball conjunt i coordinat entre els diferents representants institucionals del territori”.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
96 views
96 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7779 views
7779 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
79 views
79 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
156 views
156 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com