0 Shares 116 Views

La cooperativa l’Olivera, Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat del CLAM 2022

20 de setembre de 2022
116 Views

La cooperativa l’Olivera ha estat distingida amb el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat d’enguany, que concedeix el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el CLAM. L’entitat rebrà el premi i l’homenatge del festival en un acte que se celebrarà el diumenge 25 de setembre a les 12 del migdia al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles.

L’entitat, nascuda l’any 1974 a Vallbona de les Monges, és un referent en vetllar per la inserció de persones en situacions especialment desfavorides per mitjà del treball en l’entorn rural i l’elaboració de vins i olis ecològics. Des de l’any 2010, a més, l’Olivera també impulsa un projecte per a joves amb necessitats especials centrat en l’obtenció i comercialització de l’únic vi obtingut a la ciutat de Barcelona, concretament des de la masia de Can Calopa dins del Parc Natural de Collserola

Amb la concessió d’aquest premi que lliurarà diumenge vinent Enric Canet, Director de Relacions Ciutadanes, Casal dels Infants Acció Social als Barris, l’organització ha volgut destacar que, amb la seva tasca diària, la cooperativa l’Olivera treballa perquè “la paraula inclusió es converteixi en convivència” i per desenvolupar un espai on les persones siguin valorades per les seves habilitats, defugint qualsevol etiqueta.

Amb aquest guardó, l’entitat d’origen urgellenc recull el testimoni de la fundació Lligam, guardonada l’any passat per la seva tasca a favor de dones soles o amb menors a càrrec seu i que es troben en situació de risc d’exclusió social i se suma a la llista de guardonats al llarg dels 18 anys de vida del festival. Una llista a la que també hi figuren noms com els de les ONG Fundació Arrels (2017), Proactiva Open Arms (2016) i Pallassos Sense Fronteres (2008) i l’activista Arcadi Oliveres (2012), entre d’altres.

La concessió del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat és una de les cites emblemàtiques del CLAM, que aquest divendres dia 23 inaugurarà als cinemes Bages Centre de Manresa una divuitena edició que fins el 2 d’octubre projectarà una trentena de films del bo i millor del cinema social actual. Trobareu el programa complet i més informació a www.clamfestival.org.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Horaris del cap de setmana
43 views
43 views

Horaris del cap de setmana

ASFE - 30 de setembre de 2022
Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival
39 views
39 views

Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival

Jaume Grandia - 30 de setembre de 2022
Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”
30 views
30 views

Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”

Redacció - 30 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com