0 Shares 191 Views

La Companyia Teatral Cliffort s’estrena amb un musical solidari en benefici d’Althaia

22 de setembre de 2023
191 Views
El teatre Els Carlins de Manresa acollirà la representació de ‘Només cal voler-lo sentir’, una versió del musical ‘El Petit Príncep’, els dies 23 i 24 de setembre a les 6 de la tarda.

-Usuaris de l’Hospital de Dia Infantojuvenil del Centre de Salut Mental d’Althaia han participat en l’elaboració de l’escenografia de l’espectacle.
-Els beneficis es destinaran íntegrament al projecte de millora de l’atenció a infants i joves de la Fundació Althaia.

La Companyia Teatral Cliffort, entitat cultural de nova creació formada per joves artistes bagencs, pujarà per primera vegada a l’escenari per representar Només cal voler-lo sentir, una adaptació del conegut musical El Petit Príncep. Serà aquest dissabte i diumenge, 23 i 24 de setembre, a les 6 de la tarda, al teatre Els Carlins de Manresa. Les dues funcions seran solidàries ja que els beneficis es destinaran íntegrament al projecte de millora de l’atenció a infants i joves de la Fundació Althaia.

La representació de Només cal voler-lo sentir anirà a càrrec de sis joves actors del Bages vinculats al món de la música i de les arts escèniques. Cantaran en directe i es posaran a la pell dels diferents personatges d’El Petit Príncep en un espectacle que, sota l’aparença d’un conte per nens, concentra amb una meravellosa simplicitat la llarga i constant reflexió d’Antoine de Saint-Exupéry sobre l’amistat, l’amor, la responsabilitat i el sentit de la vida.

A més del vessant solidari, una singularitat del projecte és l’aposta per acostar la música i l’art a l’hospital i utilitzar-los com una eina terapèutica més. En aquest sentit, s’han realitzat dos tallers amb usuaris de l’Hospital de Dia Infantojuvenil del Centre de Salut Mental (CSAM) d’Althaia per preparar l’escenografia de l’espectacle. A més, la setmana passada la Companyia Teatral Cliffort va fer un tastet de l’espectacle al vestíbul de l’Hospital Sant Joan de Déu. Aquestes iniciatives ajuden a la humanització i a la qualitat de vida dels usuaris i dels seus familiars, i dels professionals de l’hospital.

Les entrades ja estan a la venda. Es poden adquirir a través de la pàgina web del teatre Els Carlins a un preu de 12 euros (10 euros per als majors de 65 anys i dels 12 als 25 anys; i de 8 euros per als menors de 12 anys).
Aquesta doble representació solidària és una iniciativa de la Companyia Teatral Cliffort, entitat cultural sense ànim de lucre fundada el passat mes de febrer de la mà d’Arnau Gomis, dansaire de l’Esbart Manresà, llicenciat en tècniques d’interpretació teatral i coreògraf de cultura popular, i Georgina Vidal, especialitzada en la direcció d’audiovisuals. Van tenir clar que la seva primera producció havia de ser solidària en benefici de l’hospital que atén els infants i joves de la seva ciutat.

Entre els objectius de la companyia hi ha apropar el teatre musical als petits escenaris i fer-lo més accessible per tal que pugui arribar al màxim de persones.
El projecte de millora de l’atenció infantojuvenil La Fundació Althaia té en marxa una campanya de participació i mecenatge per millorar les àrees d’atenció a infants i joves. L’objectiu és renovar aquests espais incorporant-hi un plus d’humanització per aconseguir que el pas dels infants i joves per l’hospital sigui una experiència de coneixement i creixement.

El projecte inclou diferents actuacions que s’aniran executant per fases en funció de com avanci la campanya de participació i mecenatge. Hi ha prevista la remodelació de la Unitat d’Hospitalització de Pediatria, l’escola i l’hospital de dia. També la reestructuració de la Unitat de Neonatologia i la humanització de les consultes externes i urgències de Pediatria. En el marc d’aquest projecte ja s’han tirat endavant algunes actuacions, com l’entrada en funcionament de la ressonància magnètica pediàtrica humanitzada.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com