0 Shares 168 Views

La Colla Gegantera celebra el 25è aniversari amb una trobada internacional

13 de juny de 2024
168 Views

La Colla Gegantera i Grallera de Sant Fruitós de Bages va celebrar el 25è aniversari dels gegants Sala i Ricardis amb una trobada gegantera internacional que va comptar amb la participació de les “Máscaras de la Asociación Amigos sin Fronteras”, de Costa Rica amb les figures del Demonio, el Esqueleto, la Brujita, la Negrita, el Señor i la Señora Caribeños, una imatgeria popular similar als nostres capgrossos que al país centreamericà anomenen Máscaras.
També participaren en la trobada les colles dels Geganters i Grallers del Poble Nou de Manresa, els Gegants de la Ciutat de Sabadell, els Geganters i Grallers de la Faràndula de Badalona, els Gegants Bojos de Terrassa i els Gegants i Grallers de La Llacuna.
Les colles participants realitzaren una cercavila pels carrers del poble finalitzant al Cobert de la Màquina de Batre, on van tenir lloc els balls de lluïment i es va cloure la festa amb un esclat final.
Com ja es comentava en el Montpeità de la setmana passada, el grup de les “Máscaras de la Associación Amigos sin Fronteras”, de Costa Rica, va estar durant una setmana en el nostre poble, i a més a més de participar en la Festa de la Trobada Gegantera, van mostrar les seves “máscaras”, acompanyats dels seus balls i músiques, als col·legis del nostre poble. També van visitar la Casa de la Vila, on els costa-riquenys foren rebuts per les nostres primeres autoritats. Van realitzar sortides a Sant Benet de Bages, Cardona, Barcelona i Berga. A la ciutat berguedana van poder gaudir d’una “Patum Completa”, una experiència que sempre recordaran. Diumenge, la Colla Gegantera de Sant Fruitós els va acomiadar amb un dinar de germanor, en el qual van poder degustar “l’Arròs de Sant Fruitós”. Àngel Berengueras, cap de la colla santfruitosenca els hi va lliurar un exemplar del “Montpeità”.
Aquest diumenge dia 9 de juny a les 11.00h els gegants de Sant Fruitós i la colla de Costa Rica, participaran a la plantada al Raval de Montserrat de Terrassa, on tindrà lloc una trobada intercontinental.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com