La col verda manresana, projecte Slow Food al Monsenyor Gibert

Escola Monsenyor Gibert
Lectura de 1 min

Durant aquest matí, l’alumnat  de tercer ha realitzat un taller de cuina dins l’aula, utilitzant com a ingredient principal la col verda manresana, una col que van plantar fa uns mesos. Juntament amb altres productes locals, com ara cebes i pastanagues entre d’altres, han realitzat una  recepta amb la col·laboració del restaurador, en Quim Miró.

- Anunci patrocinat -

En Quim ens ha ensenyat diferents maneres de tallar i cuinar les hortalisses, hem pogut practicar per poder després dur a terme la recepta a casa. També ens ha explicat com podem aprofitar-les des de la pell fins a les tiges. Ens ha parlat del porc de Palou, de l’oli l’oliva, i de la qualitat de diferents productes que tenim a la vora. Per entendre la importància del consum de proximitat.

Aquest taller forma part del projecte Slow Food, que cicle mitjà ha dut a terme durant aquest curs. Després de plantar la col verda manresana, tenir-ne cura i ara amb el taller de cuina, han pogut conèixer i recuperar aquesta hortalissa en perill d’extinció.

El projecte vol potenciar i divulgar l’educació alimentària ambiental a partir de l’educació del gust, donant valor al producte i patrimoni culinari propi.

Comparteix aquest article
Deixar un comentari

Segueix-nos

En paper i/o en digital
Escull el format que més t'agradi