0 Shares 524 Views

La col verda manresana, projecte Slow Food al Monsenyor Gibert

16 de maig de 2023
524 Views

Durant aquest matí, l’alumnat  de tercer ha realitzat un taller de cuina dins l’aula, utilitzant com a ingredient principal la col verda manresana, una col que van plantar fa uns mesos. Juntament amb altres productes locals, com ara cebes i pastanagues entre d’altres, han realitzat una  recepta amb la col·laboració del restaurador, en Quim Miró.

En Quim ens ha ensenyat diferents maneres de tallar i cuinar les hortalisses, hem pogut practicar per poder després dur a terme la recepta a casa. També ens ha explicat com podem aprofitar-les des de la pell fins a les tiges. Ens ha parlat del porc de Palou, de l’oli l’oliva, i de la qualitat de diferents productes que tenim a la vora. Per entendre la importància del consum de proximitat.

Aquest taller forma part del projecte Slow Food, que cicle mitjà ha dut a terme durant aquest curs. Després de plantar la col verda manresana, tenir-ne cura i ara amb el taller de cuina, han pogut conèixer i recuperar aquesta hortalissa en perill d’extinció.

El projecte vol potenciar i divulgar l’educació alimentària ambiental a partir de l’educació del gust, donant valor al producte i patrimoni culinari propi.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com