Durant aquest matí, l’alumnat de tercer ha realitzat un taller de cuina dins l’aula, utilitzant com a ingredient principal la col verda manresana, una col que van plantar fa uns mesos. Juntament amb altres productes locals, com ara cebes i pastanagues entre d’altres, han realitzat una recepta amb la col·laboració del restaurador, en Quim Miró.
En Quim ens ha ensenyat diferents maneres de tallar i cuinar les hortalisses, hem pogut practicar per poder després dur a terme la recepta a casa. També ens ha explicat com podem aprofitar-les des de la pell fins a les tiges. Ens ha parlat del porc de Palou, de l’oli l’oliva, i de la qualitat de diferents productes que tenim a la vora. Per entendre la importància del consum de proximitat.
Aquest taller forma part del projecte Slow Food, que cicle mitjà ha dut a terme durant aquest curs. Després de plantar la col verda manresana, tenir-ne cura i ara amb el taller de cuina, han pogut conèixer i recuperar aquesta hortalissa en perill d’extinció.
El projecte vol potenciar i divulgar l’educació alimentària ambiental a partir de l’educació del gust, donant valor al producte i patrimoni culinari propi.