0 Shares 212 Views

La 7ª edició de la Nit del Turisme dona altaveu al productes de proximitat

21 de març de 2023
212 Views

La família turística a casa nostra ha tornat a mostrar-se com a un sector econòmic en creixement constant a la Catalunya Central. Representants d’empreses privades, d’administracions públiques locals i productors km0, entre tots ells unes 150 persones, s’han donat cita a la Fàbrica de Món Sant Benet aquest passat dimecres.

Tradicionalment la proposta gastronòmica d’aquest esdeveniment és compartida pels hotels; Hostal Abad Cisneros de Montserrat, Parador de Cardona, Món Sant Benet i Mas de la Sala. En aquesta edició però, complementant aquesta, un reguitzell de productores i productors del territori juntament amb restaurants que treballen el producte km0 han regalat als assistents els seus elaborats donant una evidència en la gran quantitat, varietat i qualitat que tenim.

Abans però, s’ha començat donant la benvinguda als assistents i agraint la presència, sabent l’agenda tant atapeïda que tenien -recordem que era el dia de la dona treballadora- de l’Alcaldessa de St. Fruitós com a amfitriona i als Alcaldes de Manresa i Fonollosa que alhora és President del Consell Comarcal del Bages i de Bages Turisme. Acte seguit s’ha presentat la nova edició, i ja en són 3, de la guia turística Viu el Bages on s’aglutinen moltes de les propostes turístiques que ofereix la comarca a visitants i residents. Acabada aquesta presentació s’ha fet una roda de micròfon per a donar la possibilitat als assistents a fer presentacions exprés. Tot un encert molt ben rebut! En aquest sentit s’ha donant a conèixer la proposta que s’està implantant a nivell català en cultivar horts en l’àmbit escolar promoguda per l’Anna Raventós sota el paraigües d’Slow Food Educació, i la app Diskover de turisme de proximitat que et proposa què tens al teu abast més proper a nivell turístic, entre moltes altres intervencions.

En els seus parlaments respectius, l’Alcaldesa Àdria Mazcuñán a banda de donar la benvinguda ha destacat els orígens del dia de la dona treballadora, l’Alcalde Marc Eloi, la seva relació personal amb els dos reconeixements a l’esforç turístic, el President de Bages Turisme ha ressaltat els fruits que ja es comencen a recollir amb la col·laboració públic privada que s’està generant sota el paraigües de Bages Turisme. Per la seva banda Ignasi Sala, President de Bages Impuls, entitat que organitza l’esdeveniment i que aglutina bona part del sector turístic bagenc ha destacat la bona relació existent entre els actius turístics del territori, en la voluntat compartida d’anar creant una destinació sostenible, genuïna, exemplar i sense perdre de vista que els primers a gaudir-la han de ser els propis bagencs, finalment ha agraït la complicitat dels assistents i ha encoratjar al sector primari en fer visible el seu esforç i dedicació en preservar la identitat agroalimentària de la Catalunya Central.

Un dels moments més emotius de la nit és el lliurament dels premis “BagesImpuls! a l’esforç turístic” que atorga l’entitat en reconeixement a la trajectòria i contribució en el desenvolupament del sector. En aquesta edició ha recaigut en Jordi Perich per la seva vida dedicada als fogons del restaurant familiar de Cal Carter de Mura, a promoure Mura com a poble turístic bagenc i a la seva ingent tasca en divulgar i posar en valor les construccions de pedra seca, especialment les tines a peu de vinya. El segon reconeixement ha estat per a la periodista Núria Bacardit per la seva implicació en donar a conèixer el territori des de la corresponsalia de TV3 a la Catalunya Central.

Tot un èxit, després del parèntesis de dos anys obligat pels efectes de la pandèmia del coronavirus, amb un nou format molt més informal, proper i interactiu. Per la resposta del públic, tot fa pensar que aquest format tindrà continuïtat; l’any vinent més i millor!

Bages Impuls

Foto: Dani Casas

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1775 views
1775 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
48 views
48 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com