0 Shares 223 Views

L’11a edició de l’Humus Mediterrani programarà cinc concerts d’arrel tradicional

18 de juliol de 2023
223 Views

L’11a edició de l’Humus Mediterrani, la secció off de la Fira Mediterrània de Manresa que ofereix propostes d’arrel tradicional, programarà enguany cinc concerts. Són les propostes escollides d’entre una dotzena per actuar al certamen. “Una oportunitat”, segons el director artístic de la Mediterrània, Jordi Fosas, qui ha afegit que amb aquesta secció, s’intenta obrir noves finestres, acompanyar els artistes i introduir-los al mercat. Enguany, els grups escollits són Sa Lup, Sorguen, Verge de Sosa, Autèntics i Genuins i Trèvol. L’Humus mantindrà la centralitat de la plaça Sant Domènec com a escenari dels tres concerts de divendres 6 d’octubre. Els altres dos concerts de la programació tindran lloc dissabte 7 d’octubre a l’Espai Òmnium.

El grup Sa Lup, format pel gironí Martí Valero i la menorquina Núria Camps, va néixer durant el confinament i tot just fa un any que actua als escenaris. Per a tots dos, actuar a la Fira Mediterrània és “una gran oportunitat”, també de cara a donar-se a conèixer a nivell internacional. I, per aquest motiu, van decidir presentar el seu projecte a l’Humus, la secció off del certamen que aposta per l’arrel tradicional.

El grup ha estat un dels cinc escollits entre la dotzena de propostes que s’han rebut. Al llarg d’aquests 11 anys, a l’Humus han actuat més de 70 grups provinents majoritàriament de Catalunya, però amb presència també de les Illes, del País Valencià, la Catalunya Nord, Occitània i Itàlia.

Després del seu pas per Manresa, molts dels grups participants han consolidat la seva posició professional. Algunes formacions posteriorment han participat a la secció oficial de la Fira, aconseguint, en alguns casos, projecció internacional. Pel director artístic del certamen, Jordi Fosas, aquest és, precisament, l’objectiu de l’Humus. “Intentem obrir-nos a aquests col·lectius perquè sigui una primera porta oberta a la Fira”, ha subratllat.

Per la programació de l’Humus, a més de grups emergents, també hi han passat propostes emergents de músics ja més coneguts.

Autor: Nia Escolà/ ACN

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com