0 Shares 456 Views

Junts per Sant Fruitós

24 de maig de 2019
456 Views

Perquè us presenteu?
Per que estem fermament convençuts que l’Ajuntament necessita fer un canvi en la seva manera d’obrar i treballar. Un canvi que només podem fer buscant el màxim consens possible entre totes les persones per tal de construir un municipi més agradable per tots.
Quins són els eixos del vostre programa?
La base són els santfruitosencs i santfruitosenques però el podem dividir en cinc apartats principals: el Municipi, les Persones, la Sostenibilitat, el Progrés i les Aliances. Aquests cinc grans blocs, giren al voltant de la figura de l’Ajuntament, fent que sigui més ètic, humà, responsable i transparent.
Balanç de la última legislatura. Què s’ha fet bé i què malament? Què hauríeu fet de diferent?
Com a regidor que porta vuit anys a l’oposició, puc dir que sempre hem ofert les nostres iniciatives pel bé de Sant Fruitós i els seus ciutadans, però, malgrat això, poc se’ns ha tingut en compte. Des del nostre grup hem presentat diverses mocions, sempre hem estès la mà quan ens han semblat bé les propostes de l’equip de govern i, alhora, també hem estat crítics quan la situació ha estat la contrària.
Tot allò que es fa, cal fer-ho en bona qualitat i, en canvi, hi ha coses que ha estat necessari repassar-les fins en tres ocasions, amb el cost de diners públics que això suposa així com també el temps gastat i els recursos humans destinats.
Hi ha hagut tot un seguit d’accions i obres que s’han pogut tirar endavant, però en moltes ocasions no han estat consensuades amb el veïns afectats. I és aquesta poca o nul·la participació ciutadana, en un moment en què precisament la gent demana poder decidir que es fa amb els seus diners més d’una vegada cada 4 anys, el que fa que el resultat no sigui l’esperat ni el desitjat per les persones implicades, fent també no es sentin partícips del que es fa al seu municipi.
D’entrada hauríem buscat un consens molt més clar amb la resta de partits i amb el veïns afectats. A vegades les coses requereixen destinar-hi més temps i no fer-les amb presses, per tal que el resultat sigui l’esperat, sempre en funció de les demandes ciutadanes, i no en base a decisions presses directament des de l’ajuntament que no aconsegueixen satisfer als actors implicats.
Quines mancances trobeu que hi ha a Sant Fruitós i quines propostes teniu per superar-les?
Sant Fruitós ha de fer un pas endavant en les polítiques de serveis a les persones, la seguretat i en el desenvolupament econòmic i urbanístic del municipi. A nivell de persones volem comprar un minibus elèctric gratuït per les persones grans, que faciliti el transport entre nuclis, la creació d’un menjador social. També volem crear edificis de protecció oficial, per facilitant-hi l’accés als joves que es vulguin independitzar i facilitant-los ajudes econòmiques segons la seva casuística. A part, cal replantejar el POUM per tal que respecti els espais naturals, incloent participació ciutadana clara i molt més transversal, també cal que els nostres polígons facin un pas endavant recepcionant-los i dotant-los de diferents equipaments. Finalment volem incorporar la figura del vigilant de barri, ja existent en altres municipis, augmentar la plantilla de la Policia Local i estudiar la possibilitat de tancar entrades concretes dels nuclis amb pilones retràctils.
Aquestes són algunes propostes entre totes les que portem al programa.
Esteu disposats a fer pactes per formar govern amb alguna altre candidatura? Amb qui?
Estem oberts a escoltar propostes i estudiar possibles pactes per tal de formar un nou govern. Això serà possible amb les candidatures en que tinguem el màxim de punts en comú en els nostres respectius programes i alhora amb aquelles que estiguin disposades a treballar per aquest ajuntament més ètic, humà i responsable.
Per què demaneu el vot a la ciutadania?
Per tal d’aconseguir un poble millor, a on les persones puguin sentir que formen part d’aquest municipi, que se les escolta i que es té en consideració la seva opinió. Ha arribat el moment d’arribar a grans acords de poble i cal una persona que tingui la capacitat de liderar aquests acords.
Tres paraules que us defineixin
Dialogant, treballador i responsable.
En cas de que forméssiu part del Govern, com penseu compaginar la vostra tasca a l’Ajuntament amb la família, feina i temps lliure?
En el meu cas particular, fa vuit anys que soc regidor a l’oposició, fet que he compaginat amb la meva professió com a enginyer de mines i dirigint una empresa. Per tant, encara que no hagi tingut responsabilitats de govern, soc perfectament coneixedor del que suposa ser regidor i dirigir un equip humà. Actualment tinc temps per oferir una alta dedicació, molt treball, ganes i també tinc el suport de la família, motiu pel qual no hi ha cap problema en poder-ho compaginar.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1775 views
1775 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
48 views
48 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com