0 Shares 693 Views

Josep Macià Rieradevall és el nou president de DENSO Barcelona

1 d'abril de 2021
693 Views
Text i foto: CatPress Comunicació

 

  • Josep Macià Rieradevall agafa el relleu de Josep Manel Giménez González, primer president no japonès de la planta nomenat l’any 2015, que ara continuarà la seva trajectòria professional com a membre del consell d’administració de DENSO Europe, als Països Baixos. 
  • La planta, ubicada a Sant Fruitós de Bages, acaba l’any Covid amb un volum de vendes de 344 milions d’euros amb l’horitzó de consolidar-se i recuperar la facturació prèvia a la pandèmia en un termini de quatre anys.

 

Josep Macià Rieradevall es convertirà en el nou president de DENSO Barcelona a partir de l’1 d’abril. Macià, nascut a Súria l’any 1970 i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, és l’actual director corporatiu de l’empresa on treballa des de fa 21 anys i agafarà el relleu de Josep Manel Giménez González, president des de l’any 2015. Giménez va ser el primer president no japonès de la història de DENSO Barcelona que, aquest any 2021, arribarà als 30 anys de trajectòria a Sant Fruitós de Bages.

Per a la companyia la continuïtat de l’aposta per a una presidència local “és un reconeixement del grup DENSO al conjunt de professionals de la planta bagenca”. El futur president, Josep Macià, explica que el “principal repte és consolidar els projectes actuals, mantenir la qualitat i la competitivitat de la planta i poder recuperar el volum de vendes de 400 milions d’euros que havíem pràcticament assolit abans de la pandèmia en un termini de quatre anys”. La planta, especialitzada en la fabricació de components electrònics per al sector de l’automoció, “afrontarà els propers anys el repte de la transformació de l’empresa cap a l’automatització i la digitalització d’un sector de l’automoció que viu un procés de canvi”, apunta Macià.

Les dades de l’any Covid

DENSO Barcelona tanca l’any fiscal 2020 aquest mes de març amb un volum de vendes de 344 milions d’euros i un retrocés del 15% de la facturació prevista, a conseqüència de la situació de pandèmia. Pel que fa al nombre de professionals ocupats, DENSO Barcelona torna a comptar en l’actualitat amb 1.100 treballadors i treballadores, una xifra assolida a principis de 2020. La mitjana d’edat de la plantilla és de 39 anys i durant els darrers cinc anys s’han consolidat prop de 250 llocs de treball en un esforç per generar oportunitats al territori.

 DENSO Europe

Josep Manel Giménez González, actual president de DENSO Barcelona, continuarà la seva trajectòria professional a Holanda on formarà part del consell d’administració de DENSO Europe. Per a la planta bagenca, aquest nomenament és també un reconeixement a tota la feina feta els darrers anys des del territori i es confia que DENSO Barcelona podrà reforçar el seu lideratge com a planta electrònica de referència a Europa dins el Grup DENSO.

Referent al territori

DENSO Barcelona al polígon Pla de Santa Anna de Sant Fruitós de Bages és la principal planta electrònica del grup DENSO a Europa en termes de volum de vendes, i ocupa les primeres posicions en la llista de plantes electròniques del grup en l’àmbit mundial. Darrerament ha rebut el premi del Grup DENSO a la planta europea més eficient. Els principals clients de DENSO Barcelona són els fabricants Toyota, Volvo i Mazda. L’empresa continuarà apostant pel territori i pretén captar talent. Per això potencia el seus professionals i ha augmentat la seva presència institucionalment al territori en òrgans com la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa i la Unió Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com