0 Shares 156 Views

JOSEP FONT i SOLDEVILA, navega cap a la seva Ítaca

2 d'agost de 2022
156 Views

El passat dijous, 28 de juliol, va morir Josep Font i Soldevila, a l’edat de 71 anys. Havia nascut a Manresa, però portava més de 40 anys residint a la urbanització santfruitosenca de Les Brucardes. Estava casat, tenia 2 filles i 2 néts.

Josep Font fou professor de la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa, a Càtedra  d’Enginyeria de Mines i del Màster en Enginyeria dels recursos naturals a l’EPSEM. Expert en Hidrogeologia. Fundador de la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura el 1994, codirector de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, sent guardonat, conjuntament amb Dolors Grau Vilalta, amb el Premi medi Ambient 2017 de la Generalitat de Catalunya en la modalitat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, com a Grup de Recerca Exploratori de la Universitat Politècnica de Catalunya, pel projecte “SAVEnergy: foment de l’estalvi d’energia a les llars dels joves de Secundària”.

Font fou regidor d’Ensenyament, Medi Ambient i Turisme a la legislatura 1995-1999, que va formar part com independent a la llista de l’alcalde Ignasi Sala Guitart. També fou membre del Consell Comarcal del Bages. Implicat amb el Centre de Cooperació i Desenvolupament de la UPC, va dirigir projectes a Sud Amèrica i a l’Àfrica i va crear una ONG a Manresa (AMIT), relacionada amb temes de mineria.

Una altra de les seves grans passions fou la navegació, que es va afeccionar de petit quan vivia a la Colònia Jorba, i jugava al riu Calders, construint-se petites barques amb troncs, canyes i lones. D’adult va portar la seva afició fins la badia de Roses, que regatava amb un petit veler. L’any 2010 va participar regata Grand Prix Atlàntic 2010, una travessia entre Espanya i la República Dominicana, amb el veler Infoveleros junt amb cinc companys més, aconseguint classificar-se en tercer lloc, després de 33 dies de navegació.

Josep Font Soldevila era una persona molt forta, com ho demostra, que malgrat la seva malaltia, ja en fase terminal, va voler realitzar, fa unes setmanes, el seu últim gran desig, travessar navegant el Mediterrani fins a la illa grega d’Ítaca, acompanyat de la seva esposa i uns amics. Somni que va realitzar.

Fotos arxiu  J. Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com