Una cinquantena d’empreses, comerços, autònoms i emprenedors han pres part en la jornada.
Sant Fruitós de Bages ha celebrat aquest dijous la segona edició de la “Jornada Comerç i Empresa”, un acte dirigit el teixit econòmic del municipi per tal d’oferir-los un espai on trobar-se, fer xarxa, i al mateix temps disposar de noves eines i recursos.
Una cinquantena d’empreses, comerços, autònoms i emprenedors han pres part en aquest esdeveniment que aquest any girava entorn la sostenibilitat, un factor clau per la competitivitat, pel posicionament en el mercat i per millorar la reputació com empreses compromeses i socialment responsables.
El contingut de la jornada, que s’ha celebrat a Sant Benet de Bages, ha inclòs una presentació sobre la comunitat energètica del municipi, a càrrec de Josep Rosell, de OICOS Estratègia Ambiental, la dinàmica “Joc de cartes de la sostenibilitat a les pimes” ha estat la segona proposta, de la mà de Xavier Olivares director & mindshaker isotònia.
La darrera proposta ha estat una conferència sobre reptes i oportunitats de la sostenibilitat a les pimes a càrrec de director general de Secartys i president de Sinergia, Jordi Ortiz. L’acte ha finalitzat amb l’entrega de guardons en reconeixement a la trajectòria de les empreses i comerços del municipi.
El guardó a l’empresa centenària local ha estat per a Frigorífics Ferrer i les empreses Aplicacions i components elèctrics, Tendals Fruitós i Graells So i LLums han estat reconegudes pels seus 25 anys de trajectòria.
La multinacional santfruitosenca ARaymond Tecnoacero ha rebut un reconeixement especial pel seu compromís en la sostenibilitat, temàtica de l’edició d’enguany, ja que la multinacional ha fet una clara aposta estratègica per la innovació i la sostenibilitat dels seus productes. Alhora també se’ls ha reconegut per ser guanyadors del 45è premi Guillem Catà dels Enginyers Industrials de la Catalunya Central.
La jornada ha estat possible gràcies a la col·laboració de Secartys, una associació empresarial centrada en la transformació digital i la sostenibilitat i al projecte Acelera Pyme per entorns rurals, que treballa per acompanyar als comerços i les empreses del municipi cap a la transformació digital.
En aquesta edició també hi ha pres part alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut Gerbert d’Aurillac, qui han col·laborat en tasques de suport a l’esdeveniment, i alhora han pogut conèixer com s’organitza un esdeveniment des de dins i entrar en contacte amb el món empresarial local.