0 Shares 264 Views

IOCUS, escola de jocs tradicionals, arriba amb dues edicions presencials.

13 d'agost de 2021
264 Views

Per Ens de comunicació / AMIC – Redacció –

Del 27 al 29 d’agost, i del 4 al 6 de desembre, tindrà com a eix central el joc i la creativitat: ‘100 anys del naixement de Gianni Rodari’.

El món dels jocs i els esports tradicionals que formen part de la nostra cultura popular, i que a Catalunya tenen una gran tradició, són els protagonistes de la proposta de IOCUS, l’escola d’estiu que organitza l’associació Companyia de Jocs L’Anònima, jocs i esports tradicionals des de fa una dècada amb el repte de fer valdre aquest patrimoni i crear i oferir espais per a la pràctica i la reflexió al voltant del Joc i l’esport popular i tradicional.

Enguany, i  a causa de la Covid-19, l’escola d’estiu arriba dividida en dues sessions presencials, més una de virtual que ja s’ha dut a terme. El cap de setmana del 27 al 29 d’agost, a la casa de colònies Escola Pare Coll de Borredà al Berguedà, es treballarà el binomi joc i creativitat, aprofitant els 100 anys del naixement de Gianni Rodari, també hi haurà joc de rol, jocs inspirats en contes, jocs de taula i, naturalment, el joc tradicional.

En la segona sessió presencial, del 4 al 6 de desembre, en un lloc encara per determinar, es tractarà la creació de joguines, jocs de taula, jocs i festa. Com a novetat, es prepararà “un repertori de jocs que es posarà en pràctica dins el marc de la Fira Jugues o et plantes que es celebra a Berga el 6 de desembre”, avança el president de l’associació organitzadora, Víctor Baroja.
Inclosa en el Campus de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, l’escola d’estiu s’adreça a professionals de l’ensenyament: mestres d’educació infantil, primària i secundària, d’universitat i de règim especial, així com animadors socioculturals. Però també és oberta a estudiants universitaris i de cicles formatius, persones vinculades al món de l’esport i a qualsevol persona que tingui ganes de reaprendre a jugar.

Els cursos estan adreçats a oferir recursos per a aplicar el joc i deport en diferents contextos, difondre el patrimoni lúdic d’arrel tradicional catalana, mostrar experiències i bones pràctiques lúdiques i construir materials de joc.

Donades les limitacions a causa de la Covid-19, les places per participar a l’escola d’estiu a l’agost es limiten a 10, i cal inscriure’s  a jocsanonima@gmail.com Al desembre, en funció de l’evolució de la pandèmia, es determinarà el nombre de places disponibles.  IOCUS és un projecte lúdic promogut pels membres de la Cia. de Jocs l’Anònima amb l’objectiu de crear i oferir espais per a la pràctica i la reflexió al voltant del Joc i l’esport popular i tradicional.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Opinions de sobretaula: Jornada de reflexió
37 views
37 views

Opinions de sobretaula: Jornada de reflexió

Rosa Camprubí - 4 de juny de 2023
Fases Campionats de Catalunya
68 views
68 views

Fases Campionats de Catalunya

ASFE - 3 de juny de 2023
Horaris ASFE del cap de setmana
41 views
41 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 2 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com