0 Shares 361 Views

Inaugurada l’exposició “Paraula-màteria-imatge”

15 d'octubre de 2020
361 Views

Per: Jaume Grandia.

Es va inaugurar a la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages la mostra col·lectiva “Paraula, matèria, imatge”, que presenta obres de l’artista santfruitosenc Agustí Penadès acompanyat de la mirada del fotògraf Lluís Ivern i dels textos del filòsof Arnau Puig.
L’acte inaugural, que va tenir lloc al patí de la Biblioteca, fou presidit per l’alcaldessa Àdria Mazcuñan, junt a la regidora de Cultura Laia Feliu i dels artistes Agustí Penadès i Lluís Ivern. En els seus parlaments van ressaltar la importància d’aquesta exposició i també van lamentar que Arnau Puig, que va morir fa mig any, no pogués veure el treball final, realitzat conjuntament pels tres autors de la mostra. Lluís Ivern va esmentar que Lluís Puig era un dels més destacats filòsofs i crítics d’art catalans: “Avui l’Arnau estaria molt satisfet, i encara més en aquesta data de l’1 d’octubre, perquè no hem d’oblidar que Cultura és Llibertat”


La mostra aprofundeix en el treball a través d’algunes maquetes que són l’origen de moltes de les seves obres. L’escultor mostra els seus mètodes de treball amb apunts i esbossos mai exposats fins ara on es posa especial èmfasi en la importància dels materials utilitzats. En aquesta ocasió, l’escultor acompanya les seves peces amb una vintena de fotografies de gran format obra de l’artista Lluís Ivern, i de les reflexions del filòsof i crític d’art Arnau
En motiu de l’exposició s’ha editat un llibre que recull els textos, fotografies i escultures
dels tres artistes i que alhora complementa la mateixa mostra. El llibre es pot adquirir a la Biblioteca Municipal i a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages al preu de 15€.
Aquesta exposició es pot visitar fins el proper 16 de gener de 2021 en horari d’obertura de la Biblioteca Municipal. Properament s’informarà de les visites guiades que es realitzaran per poder entendre millor l’obra de Penadès i la fotografia d’Ivern.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?
35 views
35 views

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?

Redacció - 2 de desembre de 2021
Trobada d’exalumnes de ballet de l’escola Paidos
97 views
97 views
Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.
101 views
101 views

Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.

Redacció - 1 de desembre de 2021
Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011
149 views
149 views

Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011

Redacció - 1 de desembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com