0 Shares 64 Views

Inaugurada l’exposició “Paraula-màteria-imatge”

15 octubre, 2020
64 Views

Per: Jaume Grandia.

Es va inaugurar a la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages la mostra col·lectiva “Paraula, matèria, imatge”, que presenta obres de l’artista santfruitosenc Agustí Penadès acompanyat de la mirada del fotògraf Lluís Ivern i dels textos del filòsof Arnau Puig.
L’acte inaugural, que va tenir lloc al patí de la Biblioteca, fou presidit per l’alcaldessa Àdria Mazcuñan, junt a la regidora de Cultura Laia Feliu i dels artistes Agustí Penadès i Lluís Ivern. En els seus parlaments van ressaltar la importància d’aquesta exposició i també van lamentar que Arnau Puig, que va morir fa mig any, no pogués veure el treball final, realitzat conjuntament pels tres autors de la mostra. Lluís Ivern va esmentar que Lluís Puig era un dels més destacats filòsofs i crítics d’art catalans: “Avui l’Arnau estaria molt satisfet, i encara més en aquesta data de l’1 d’octubre, perquè no hem d’oblidar que Cultura és Llibertat”


La mostra aprofundeix en el treball a través d’algunes maquetes que són l’origen de moltes de les seves obres. L’escultor mostra els seus mètodes de treball amb apunts i esbossos mai exposats fins ara on es posa especial èmfasi en la importància dels materials utilitzats. En aquesta ocasió, l’escultor acompanya les seves peces amb una vintena de fotografies de gran format obra de l’artista Lluís Ivern, i de les reflexions del filòsof i crític d’art Arnau
En motiu de l’exposició s’ha editat un llibre que recull els textos, fotografies i escultures
dels tres artistes i que alhora complementa la mateixa mostra. El llibre es pot adquirir a la Biblioteca Municipal i a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages al preu de 15€.
Aquesta exposició es pot visitar fins el proper 16 de gener de 2021 en horari d’obertura de la Biblioteca Municipal. Properament s’informarà de les visites guiades que es realitzaran per poder entendre millor l’obra de Penadès i la fotografia d’Ivern.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Foto record.
570 views
570 views

Foto record.

Redacció - 28 octubre, 2020
Poema de Maria Mercè Marçal
163 views
163 views

Poema de Maria Mercè Marçal

Redacció - 27 octubre, 2020
Antoni Casín
158 views
158 views

Antoni Casín

Redacció - 27 octubre, 2020