0 Shares 836 Views

In memoriam “Xano”

21 d'octubre de 2019
836 Views

Juan Antonio Lozano “Xano” ens va deixar prematurament fa uns dies. Conegut professional del micròfon, principalment a les ones esportives de Ràdio Manresa.
Permeteu-me que el meu record del Xano sigui personal, ja que si vaig entrar en el món de la informació, en part, fou “culpa” seva.
Els primers anys de la dècada dels 90, també primera època del nostre setmanari Montpeità, el Xano tenia una columna d’opinió a la revista, que era una de les columnes més llegides. Algunes vegades parlàvem de les dificultats que teníem a la redacció per treure cada setmana el Montpeità, i ell, al contrari d’alguns altres comunicadors manresans, que el titllaven de “fulla parroquial”, sempre donava ànims per seguir endavant, afirmant que el nostre repte no era voler competir amb altres publicacions comarcals, sinó informar al màxim possible de la vida santfruitosenca.
Un dia, em va proposar ser el corresponsal de Ràdio Manresa. Vaig decidir provar-ho i la cosa va tirar endavant. Per les notícies de la comarca, l’emissora tenia una àmplia xarxa de corresponsals, que cada dia informàvem del temps i de la notícia del dia de cada poble. Les notícies esportives a Sant Fruitós donàvem molt material: Futbol, basquet, voleibol, futbol sala, motor, etc. Els diumenges al matí-migdia, el Xano dirigia un programa per Ràdio Manresa, un carrusel esportiu comarcal, que a més de retransmetre els partits del Basquet TDK, també feia connexions amb diferents camps o pavellons de Manresa i comarca. Hi vaig col·laborar informant en directe, amb la unitat mòbil o per mitja del telèfon dels pavellons o d’un telèfon de “campanya” (com els militars) que pesava molt. Vàrem informar de molts partits del Futbol Femení Torroella, que militava a la Primera Divisió Catalana i disputava a nivell estatal la Copa de la Reina, que tenien lloc al camp de Sant Fruitós o al de la Balconada. El Xano també fou un dels pioners en retransmetre partits de futbol sala, des del pavelló del Pujolet.
Xano, et recordarem com un bon periodista radiofònic, però sobretot com una gran persona, jovial i animosa. Descansa en pau.
Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1775 views
1775 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
48 views
48 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com