0 Shares 101 Views

Impotència i resignació entre els usuaris de l’R4 a Manresa: “M’han recomanat l’altre tren, però a mi no em serveix”

13 de maig de 2024
101 Views

L’estació té menys usuaris de l’habitual perquè alguns ja han optat directament per les alternatives

 Molta resignació i sensació “d’impotència” entre els usuaris de l’R4 que aquest matí volien agafar un tren a Rodalies. A l’estació de la capital del Bages, aquest matí hi havia menys moviment de l’habitual perquè molts passatgers ja havien optat per agafar vies alternatives per arribar a Barcelona, com els FGC, el bus o el cotxe particular. Malgrat això, el tren de les 8.48 del matí no ha passat i s’han acumulat usuaris al de dos quarts de 10. L’Ariel, que havia d’anar a treballar a Sabadell, ha avisat que a ella no li serveix l’alternativa de FGC. “Estem incomunicats”, ha lamentat. En Carles, que anava a Terrassa, ha admès que ha arribat a l’estació “amb l’interrogant” de què es trobaria.

Ha sortit a les 7h del matí de Gironella (Berguedà) per anar a la Universitat de Lleida, té classe a les 15h de la tarda i, tot i això, no sap si arribarà a temps. Primer, ha hagut d’agafar un autobús fins a l’estació de tren de Manresa, però s’ha trobat que no hi havia trens cap a Lleida pel robatori de coure. Per tant, li han dit que havia d’agafar un bus, però que tampoc anava a l’hora. “Es bloqueja Barcelona i ens afecta tots. I quan no és una cosa, n’és una altra”, lamenta.

Hi està d’acord el Jan, un altre estudiant. Ell va a la UAB i lamenta que “no hi ha setmana que no passi res”. Per ell, el servei és “pèssim”. “Moltes vegades el meu pare m’ha de portar en cotxe. Si no, arribaria tard o no arribaria”, ha admès. A més, es queixa que en l’horari en què ha d’anar a la universitat “no hi ha busos, perquè passen molt abans o molt després”, i no té alternativa al tren. “Al sortir de classe, he de marxar 15 minuts abans d’acabar perquè així puc agafar un bus, si no, amb el tren, arribaria 1 hora i 30 minuts més tard a casa”, ha explicat.

“Resignada. No hi ha cap paraula que qualifiqui millor el meu sentiment cap a Renfe”, subratlla l’Ariel, que ha hagut d’avisar a la feina per dir-los que arribaria tard. “Si fos la primera vegada no passaria res, però és que és així sovint”, lamenta.

FGC, l’alternativa per a alguns usuaris

Per a molts usuaris de Renfe, el servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) no és cap alternativa perquè no para a Sabadell ni a Terrassa, dos destins molt freqüentats entre els usuaris del tren a Manresa.

Per a d’altres, en canvi, aquest dilluns ja han optat directament per aquesta opció preveient que circular amb Renfe seria “un caos”. És el cas del Toni Naranjo, de La Granada (Alt Penedès). “Haig d’agafar l’R4 fins a Martorell i després agafar FGC, però trigo entre dues i tres hores de viatge per poder arribar a Manresa. És un desastre”, lamenta.

Imatge: Nia Escolà

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1690
1461 views
1461 views

Editorial 1690

Redacció - 24 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!
1264 views
1264 views

Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 22 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com