0 Shares 474 Views

I resulta que no teníen projecte de pavelló

22 d'octubre de 2021
474 Views
Per: David Ruiz Roldan, regidor d’esports – David Uró Vilanova, regidor d’urbanisme i hisenda

El passat Ple, el portaveu de l’oposició Joan Carles Batanés va reconèixer que el projecte que havien preparat durant el seu govern no tenia viabilitat per ser un pavelló homologat per disputar competicions esportives, ni cap acte lúdic.
Això contradiu tot el que des de GfP s’ha estat dient fins ara, i no només això, sinó que també va reconèixer que el projecte mai es va aprovar definitivament, i per tant, tampoc era possible la seva construcció. Per rematar-ho afegia que no podia ser que un projecte nou d’un pavelló, no complís la normativa actual.
El projecte es va fer, el 7 d’Octubre de l’any 2019, i el que hem pogut comprovar és que les accions iniciades per esmenar les deficiències del mateix van ser: CAP NI UNA.
Només l’arrogància i empenta inútil per continuar un projecte que no tindria cap aprovació, ni homologació ni subvenció. I és que els pavellons, per ser homologats, han de complir una normativa concreta, segons la categoria, (PAV-1, PAV-2 ,etc…)
Però no contents amb això, no només no tenien projecte homologable, sinó que tampoc van dotar la partida econòmica que anava destinada a cobrir les despeses d’aquesta obra. És cert que van pressupostar 803.000€, però finalment no van demanar el crèdit bancari que havia de servir per finançar-ho.
En paraules del propi Batanés durant el passat Ple, el que va passar va ser un “desaguisado”. El líder de l’oposició intenta ara justificar la seva inacció política emparant-se en la manca de rigor dels tècnics municipals. Una cosa té clara el senyor Batanés i és que el problema és tècnic i no polític perquè: “ GFP ho vam fer perfecte…”.
A més, demana obrir un expedient per depurar responsabilitats per la tranquil·litat de tots i totes, ja que el PSC governava amb ells. El que no diu és que l’informe desfavorable del Consell Català de l’Esport es va rebre al desembre del 2019, quan GfP governaven en solitari. Tot i així, no van impulsar cap expedient durant els 7 mesos que governaven per depurar responsabilitats, simplement no van fer res.
És més, la realitat és que els tècnics municipals ja van advertir d’aquest problema en un informe, que van enviar a dos dels regidors de GfP.
Per tant ha quedat demostrat i reconegut, que quan el nou govern va arribar no teníem ni un projecte aprovat en ferm, ni un pavelló que complís la normativa, ni un sol euro per pagar-lo.
A partir d’aquí, el nostre govern va iniciar, amb el recolzament tècnic corresponent, les feines per poder tenir un pavelló com cal, que satisfaci les necessitats. És a dir, un pavelló on es puguin disputar actes de forma segura i fer competicions homologades, amb l’aprovació d’ Educació i El Consell de l’esport, i on l’escola Pla del Puig tingui el Gimnàs que mereix.
Amb tot això, a més, passem a tenir opcions a rebre subvencions supramunicipals, per tal que el nostre municipi no s’endeuti més del necessari.
Per tot això, creiem que estem en el bon camí i creiem que GFP hauria de rectificar, i demanar disculpes públiques per acusar a l’actual consistori de paralitzar un projecte que simplement no era viable, i ha estat un malbaratament de recursos públics.

[…] Ple Ordinari 14 d’octubre minut. 56 […] 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Fases Campionats de Catalunya
66 views
66 views

Fases Campionats de Catalunya

ASFE - 3 de juny de 2023
Horaris ASFE del cap de setmana
40 views
40 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 2 de juny de 2023
Secció FC Fruitosenc
81 views
81 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com