0 Shares 1179 Views

I ara què?

21 de juny de 2020
1179 Views

Per: Alba Carrera i Vilanova

– En el Ple que s’ha celebrat aquest dimecres al matí s’ha materialitzat el relleu a l’alcaldia com a conseqüència de la moció de censura que els partits de ERC, PSC i JXSF, amb 3, 2 i 2 regidors respectivament han presentat i han sumat per desbancar el que fins ara ha estat el nostre alcalde en Joan Carles Batanés i el seu equip de govern, que passen a partir d’ara a l’oposició.

No és la meva intenció valorar la idoneïtat o no d’aquesta moció, jo no l’hauria presentat, ni la de prejutjar la intenció dels que han accedit al govern del meu poble, però si la d’opinar sobre l’esdevenir d’aquest canvi i les seves conseqüències.

Canvi vol dir modificació d’una cosa per convertir-la en una altra de diferent o oposada, i entenc que la finalitat ha de ser per millorar-la, perquè de lo contrari perd sentit i porta a la decepció.

Fins ara a Sant Fruitós de Bages, l’equip de Gent Fent Poble amb el seu alcalde al davant han transformat el poble en positiu, projectant i incentivant un munt de projectes que han provocat una millora substancial a tots els nivells, protagonitzant un canvi espectacular que comença i acaba en les persones, perquè dissenyar urbanisme, ajudar a l’emprenedoria, estimular l’esport, promoure cultura, atendre a les necessitats socials, escoltar els joves i un munt de coses més, es treballar bàsicament per les persones.
Evidentment no ho han fet sols, al contrari, ho han pogut fer gràcies a la participació de la ciutadania i amb la col·laboració en gran part de les Entitats, en una mostra més de la bona sintonia existent entre elles i fins el que ha estat el nostre Ajuntament ara “defenestrat”.

Aquest dimecres s’ha trencat un bona dinàmica de treball i s’ha esquerdat el clima d’unió i d’inclusió entre tots els santfruitosencs, que s’havia aconseguit gràcies al sentiment d’identitat i de pertinença a un poble, fora qualsevol altre motiu.

I ara què?, el tripartit que amb l’únic motiu de fer política diferent ha accedit a governar aquest poble, els hi demano: com pensa fer-ho??, no se’ns ha explicat, en el Ple només he escoltat paraules, retrets i poca cosa més, m’inclino a pensar que s’han unit per fer fora al Sr. Batanés i no tan per tenir un projecte engrescador per Sant Fruitós, dubto que ells mateixos siguin conscients de la complexitat que significa gestionar tot un poble i més amb ideologies tan diferents entre els tres partits.

Com s’entén que ERC que en la legislatura passada va demanar a Gent Fent Poble de trencar el pacte de govern amb el PSC per la seva nul·la convicció independentista, avui accepti els seus vots i el pacte per la legislatura??, quina es la estratègia de ERC?? que porta implícit aquest compromís?? on comença i acaba la veritat o l’engany??

Sincerament penso que Sant Fruitós corre el risc de quedar inactiu per un cert temps fins que els nous gestors assumeixin aquesta complexitat, després ens podrem trobar un munt de mal entesos fruit de les divergències entre ells i finalment com a mal menor la lentitud que això pot provocar en la gestió.

Un poble, al igual que una empresa, no es gestiona només amb bona voluntat, fa falta saviesa, capacitat de decidir i conèixer el teu poble, molta empatia amb els diferents agents que conformen la nostra comunitat i sobretot, molt important, moltes hores de dedicació.
No espero descobrir en la gestió d’aquest tripartit algun canvi a millor, tampoc veuré cap reconeixement al treball que Gent Fent Poble ha fet al llarg d’aquests nou anys amb encerts i errades. Em dol a l’ànima que sigui just ara que comencem a sortir de l’estat d’alarma provocada per la Covid-19, quan tantes persones han patit i pateixen encara, que Sant fruitós torni a viure un procés de divisió quan el que tocaria es sumar entre tots.

Estic trista i enormement decebuda i me’n adono que la història torna i torna i novament em sento fora de joc.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Comença la primavera 2023
41 views
41 views

Comença la primavera 2023

Redacció - 20 de març de 2023
Frase de la setmana. Oscar Wilde
4268 views
4268 views

Frase de la setmana. Oscar Wilde

Redacció - 20 de març de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com