0 Shares 635 Views

Hostal Pineda i Can figueras, la millor resposta: Informació objectiva i contrastable

9 de febrer de 2021
635 Views

En resposta a l’escrit del regidor David Uró de la setmana passada, el millor que podem fer des de Gent fent Poble és posar a l’abast de tothom les dades i la informació que es pot contrastar.

1 //-  Per aprovar un projecte de modificació puntual de planejament calen tres requisits:

  1. a) Voluntat i decisió política per fer-ho. Cal demostrar-la amb els fets i des de fa 7 mesos el regidor David Uró a cada Ple quan se li demana diu que ho portarà a aprovació el mes següent o surt amb evasives. Els Plens estan gravats i es poden escoltar entrant al web municipal, dirigint-vos a la seu electrònica, informació oficial, actes de ple i repositori d’àudios de ple. (https://www.santfruitos.cat/seu-electronica/informació-oficial/actes-deñ-ple).

Es pot escoltar el què diu: Ple de setembre 2020, minut 91; Ple d’octubre 2020, minut 233; Ple de novembre 2020, minut 198; Ple de desembre 2020, minut 314.

  1. b) Un projecte fet, acabat i signat per uns arquitectes. L’expedient municipal on es troba tota la documentació és el 153/2019. A data 2 de febrer de 2021 dins d’aquest expedient municipal només hi ha un projecte acabat i signat per dos arquitectes. La data és de juny de 2020. Qualsevol projecte nou hauria d’estar dins l’expedient i a dia d’avui no hi ha cap projecte modificat que tingui data de gener de 2021. Es pot demanar accés a l’expedient 153/2019 perquè és públic.
  2. c) Tres informes favorables obligatoris: de l’arquitecte municipal, de l’interventor municipal i del secretari municipal. Són necessaris per tal que el polític pugui portar el projecte de la modificació puntual de planejament a la seva aprovació. Si els 3 informes són favorables significa que el projecte no té defectes. Informe de l’arquitecte municipal favorable, signat el 11 de juny de 2020. Informe de la interventora municipal favorable, signat el 11 de juny de 2020. Informe del secretari municipal favorable, signat el 11 de juny. Els 3 informes estan a l’expedient 153/2019 i es poden veure. El document és públic.

2 //- Per què Gent fent Poble demana un Ple extraordinari ?

L’article 12.3 del Reglament Orgànic Municipal permet que una quarta part dels regidors pugui demanar fer un Ple i GfP té el 46% de representació. A la vista que el regidor David Uró en successius plens feia mofa a les nostres preguntes sobre aprovar aquest projecte (es pot escoltar el què ens deia en les gravacions abans indicades), vàrem decidir provocar aquest Ple per veure si finalment es parlava clar dels motius de no aprovar-ho.

I per què en el Ple no es demana aprovar el projecte i es demana parlar del projecte ?

La petició inicial de GfP va ser demanar el Ple per aprovar el projecte. El secretari municipal mitjançant el seus Informes 26/2020 i 27/2020 no admet la nostra sol·licitud indicant que només l’ alcaldessa pot decidir portar un punt a aprovació i que els regidors l’únic que podem fer és demanar a l’alcaldessa en un Ple si li sembla bé de portar-ho a aprovació (els informes 26 i 27 del secretari són documents públics i es poden  demanar). Així doncs, encara que sembli absurd, els regidors de GfP només vàrem poder demanar de parlar-ne i instar a l’alcaldessa si li semblava bé de fer un Ple abans del 31 de gener per aprovar el projecte. Val a dir que al Ple extraordinari celebrat, els 7 regidors del Tripartit ERC-PSC-JUNTS van votar en contra de fer un Ple per aprovar-ho.

3 //- Què cobren els regidors de l’oposició per un Ple municipal ?

Els regidors de l’oposició rebem 128,94 € bruts per Ple. No són 246 € com dóna a entendre el regidor David Uró. Curiosament el regidor David Uró que cobra 1.845,00 €/mes bruts no va ser capaç de portar ni un sol tema al Ple de gener, i en canvi es preocupa del què cobren els de l’oposició (els sous estan publicats al web municipal, en el Cartipàs, i es poden consultar).

En definitiva, els regidors de Gent fent Poble desitgem que s’aprovi un projecte urbanístic que entre Pineda i Can Figueras ens aportarà als santfruitosencs i santfruitosenques més de 10.000 m2 d’espais verds públics i més de 3.000 m2 de sostre per nous equipaments i que ens beneficia a tots, siguem del partit que siguem.

Imatge: Regió-7

                

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
102 views
102 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7781 views
7781 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
80 views
80 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
157 views
157 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com