0 Shares 500 Views

Gran Dakar 2023 de Carles Checa Carrera

24 de gener de 2023
500 Views

Diumenge a  Dammam va cloure la 45a edició del Dakar després de 14 etapes marcades per girs de guió inesperats en totes les categories. L’èxit del qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota) no és una sorpresa, però ha aconseguit per primera vegada defensar el títol de l’any anterior i s’alça amb la cinquena victòria dakariana de la seva carrera amb la diferència més gran en el crono dels últims 20 anys en la categoria de cotxes. Avantatge de 1h20′ sobre un Sébastien Loeb (Bahrain) vençut, però guanyador de 6 etapes consecutives (set en total) que li permeten al francès inscriure el seu nom amb lletres d’or al llibre dels rècords del Dakar.

En motos, el desenllaç ha estat encara més esbojarrat, ja que, per primera vegada a la categoria, Kevin Benavides va aconseguir el primer lloc en l’ultima etapa després de desbancar Toby Price del més alt de la general i acabar amb la diferència més ínfima de la història del Dakar: 43 segons.

Gran èxit del santfruitosenc Carles Checa Carrera amb el copilot osonenc  Marc Solà,  dins l’estructura de l’equip Astara, i competint en la classe: T1.2 Prototype Cross-Country Cars 4×2, acabant sent el millor pilot dels catalans que competien en cotxe, classificant-se en la 32a. posició de la general i 23a. de la categoria.

Després de no poder entrar en el top-20, per culpa de problemes mecànics, en d’antepenúltima i també penúltima etapa, Carles Checa va voler demostrar que també pot ser un bon pilot i molt ràpid en els raids, i en la darrera etapa Al-Houf-Dammam, en una especial de 136 Kms., sobre la sorra i el fang de les platges del Golf Pèrsic, va finalitzar en la desena posició a només 37 segons del campió  Nasser Al-Attiyah (8é de l’etapa).