0 Shares 560 Views

Gràcies per dignificar la política i l’educació

20 de febrer de 2020
560 Views

Joan Baldoví és un diputat valencià en el Congrés espanyol en representació del partit polític Compromís. El diputat Baldoví va prendre la paraula durant la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol i en un moment de la seva intervenció es va queixar de la mala educació dels diputats de VOX, PP i Ciutadans, que no respectaven i entorpien amb crits i burles les intervencions dels diputats de les altres formacions polítiques.
En la seva intervenció va esmentar que ell era un professor d’educació física en un centre públic i que ensenyava als seus alumnes a guanyar però sobretot a saber perdre. Fou llavors quan els diputats de dretes es van fotre d’ell amb somriures sorneguers i comentaris burletes.
Ell mateix, quan l’endemà comentava aquests fets en el seu compte de twiter, deia que segur que si en comptes de professor d’educació física hagués dit que era banquer o executiu d’una multinacional, els diputats de la dreta espanyola no se n’haurien rigut.
Jo, la meva germana i molts dels amics i companys que tinc hem estudiat per ser professors o mestres d’educació física, aquella assignatura que abans en deien gimnàstica, i massa sovint ens hem sentit tractats com a professionals de segona fila, docents d’una matèria de les que molts consideraven “les Maries” de les escoles, com també ho deien de la música o el dibuix.
La dignitat amb què en Joan Baldoví va defensar la tasca que fan els mestres i professors d’escola, la importància que tenen aquests en l’educació dels joves i els valors que poden transmetre per orientar els qui en el futur podran ser els nostres governants, em va fer pensar en totes les vegades que per desgràcia, encara avui, cal defensar la importància de professions com la dels mestres, que per bé o per mal tenen en les seves mans l’educació i el futur dels nostres fills.
Perquè un país pugui avançar cal donar la importància que es mereix a l’educació en tots els sentits de la paraula. L’educació dona als joves un bagatge cultural que els fa ser persones més preparades per fer front a la vida i a tots els entrebancs que els caldrà superar al llarg dels anys, i també els condueix pel camí de saber respectar els altres, de ser millors persones i per tant millors ciutadans.
Això ho fan possible mestres i professors de la categoria d’en Joan Baldoví, que des de la seva formació com a professor, va donar una lliçó de bona educació a tots els mal educats del “congreso de los diputados”, molts dels quals pertanyen a partits condemnats per corrupció i que malgrat això es volen erigir com els únics defensors de la veritat i dels valors que han de tenir i respectar els bons espanyols.
Si no sabeu qui és en Joan Baldoví, us recomano que en seguiu les seves intervencions en el congrés, o en el seu compte de twiter, de ben segur que us agradarà.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
189 views
189 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com