0 Shares 302 Views

Google confirma un canvi de l’algorisme que millorarà la presència del català

26 de setembre de 2023
302 Views

Google ha emès un comunicat en què diu que ha fet un canvi en l’algorisme per millorar la cerca multilingüe. “Durant els darrers mesos, també hem publicat un seguit d’actualitzacions per a millorar els nostres sistemes de coincidència de llengua, incloent-hi l’última actualització fa unes dues setmanes. En conjunt, això hauria de permetre una millor coincidència dels resultats amb la llengua en què algú fa una cerca, alhora que permet de continuar tenint la flexibilitat que necessiten els cercadors multilingües per a accedir a resultats en uns quants idiomes”, diu Google al comunicat.

Genís Roca, president de la Fundació.cat, l’entitat que coordina l’Aliança per la Presència Digital del Català, ha volgut fer valer l’eficiència de l’ecosistema digital d’entitats civils de parla catalana: “Ha demostrat ser capaç d’actuar de manera coordinada per a resoldre un problema concret extremadament complex. Han estat mesos de treball rigorós, discret i generós.”

Així mateix, Albert Cuesta, coordinador de l’Aliança, ha valorat molt positivament la reacció de Google, sobretot l’esforç fet per a tornar a respectar les preferències lingüístiques dels usuaris, precisament ara que la irrupció dels xatbots d’intel·ligència artificial complica molt el comportament dels cercadors web tradicionals. Però matisa: “Tot i que la tendència és clarament positiva, encara és aviat per a comprovar com afecta la millora al trànsit de les webs en català. Per això mantindrem el diàleg amb els enginyers de Google i establim un dispositiu propi de monitoratge per a verificar que la visibilitat del català als cercadors no torna a deteriorar-se.”

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com