0 Shares 714 Views 1 Comments

Gent fent poble denuncia expedients irregulars del govern tripartit de Sant Fruitós envers la Policia Local

29 d'octubre de 2020
714 Views 1

Per: Grup Municipal de Gent fent Poble

Gent fent Poble denuncia actuacions irregulars en expedients de la Policia Local, relacionats amb recursos humans i amb disciplines a treballadors/es.

Totes les sospites que ja es tenien han pres relleu després de la marxa del fins ara Sergent en Cap de la Policia Local i sobretot després que en el Ple municipal del dia 15 d’octubre la regidora de Recursos Humans, Cristina Múrcia, mentís deliberadament sobre processos selectius i expedients, mostrant un desconeixement alarmant sobre els seus propis actes. Inadmissible per una regidora amb cartera.

El passat dia 11 el Cap de la Policia Local va decidir plegar del cos tot i tenir contracte fins el febrer de 2021. En el seu lloc com a Cap precisament hi ha quedat un Caporal que és la parella de la regidora Cristina Múrcia.

En el Ple municipal es va posar de manifest que la regidora va signar el mateix dia (el 30 de juliol) dues provisions per fer dos processos selectius de borsa d’agents de la policia. Un fet inaudit i que no ha sabut justificar. I sobretot després de mentir dient que un dels processos fet per urgència ja havia acabat i que des del dia 1 d’octubre podia contractar agents, quan resulta que les proves selectives encara no han acabat i no hi ha data prevista de finalització. La regidoria Múrcia va arribar a afirmar durant el Ple que un dels dos processos “no compleix” i que “no inclou tots els requisits”, però es tira endavant igualment.

Alhora durant els darrers dos mesos s’han obert successius expedients disciplinaris a agents de la policia local i justament s’ha arxivat sense sanció un expedient obert a l’antic Caporal en Cap de la Policia Local en contra de la proposta final de sanció per falta greu que va dictaminar la instructora de l’expedient disciplinari. El govern tripartit va aprovar arxivar i no sancionar donant justificacions contraries a les conclusions fermes dictaminades a la resolució feta per la instructora l’expedient, en una Junta de Govern.

Destacar també que ara comença a entendre’s una negativa reiterada de l’alcaldessa Àdria Mazcuñan a donar accés a GfP un expedient, el 02/2020, que conté informes de la Policia Local dirigits a Recursos Humans. A finals de juliol Gent fent Poble va demanar accés a aquest expedient i se li va donar, però posteriorment a mitjans de setembre va ser denegat l’accés per Decret de l’alcaldessa. Ens preguntem què deuen amagar.

També ha sobtat que s’hagi contractat una “Coach” per import de 3.307 €, per animar i fer un projecte il·lusionant per la policia. El primer resultat visible ha estat que ha plegat el Cap de la Policia.

Mostrem la nostra enorme preocupació i sobretot després de l’actitud despectiva i altívola durant el Ple de l’alcaldessa Mazcuñan, de la regidora de RRHH Cristina Múrcia i del regidor de Seguretat David Ruíz.

Sant Fruitós de Bages, 16 d’octubre de 2020

1 Comentari

  1. De veritat que sempre heu de estar posant-vos a parir els uns als altres? Sigueu del color que sigueu, perque no treballeu pel poble tots i us deixeu de tant rencor d’una vegada!!!

    Reply

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Menú per a dos.
16 views
16 views

Menú per a dos.

Redacció - 23 de setembre de 2021
Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana
1610 views
1610 views

Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana

Redacció - 23 de setembre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.
36 views
36 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.

Redacció - 22 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com