0 Shares 611 Views

“Gàrgoles de pedra” El nou poemari de la “Joana Sargantana”

3 de novembre de 2020
611 Views

Per: Redacció.-

Joana Sargantana és l’altre jo de Sandra Pujol, una santfruitosenca nascuda l’any 1972, resident actualment a Manresa i mare d’un fill i una filla. Amant de la literatura i poetessa vocacional, descobreix que aquesta vocació l’ha de plasmar d’alguna manera gràcies, precissament als seus dos fills, doncs una de les seves primeres experiències litàries són els contes que ella mateixa inventava i escrivia per explicar-los, llavors, als seus fills.

És, però, al 2014 quan s’interessa més a fons per la poesía, arrel de les trobades amb un grup de poètica. D’aquella vocació, del contacte amb altres poetes i de la necessitat de mostrar-se com a poetessa, comença a gestar-se el què seria el seu primer poemari: IMPERDONABLE, editat al 2018 per Edicions Artesanals. Un recull de poemes impactant al voltant de la violència de gènere.

Aquest 2020, la Sandra Pujol hi ha tornat i ens presenta GÀRGOLES DE PEDRA, el seu segon poemari, i que fou presentat entre àltres llocs, a la Llibreria Parcir de Manresa a principis d’aquest mes d’octubre. Un recull on ens endinsa en un món de metàfores que fan que el lector interpreti i reinterpreti cada poema i, on sovint més d’una interpretació pot ser vàlida. Utilitzant la “no-mètrica” del vers lliure, la Sandra tracta temes com l’erotisme, l’amor, la natura o el territori, sovint entrellaçats i sempre fruit de sobtada inspiració o de la simple observació del seu entorn. Res se li escapa.

Aquest passat dimarts fou entrevistada per Laura Serrat d’Ona Bages, a l’amissora municipal de Sant Fruitós, gràcies als quals vàrem poder conversar una estona amb l’autora, una poetessa de casa nostra.

A continuació reproduïm un dels poemes inclosos a GÀRGOLES DE PEDRA

ORQUÍDIA…

Bonica i blanca
Em recordes la mare.
La teva bellesa,
La seva elegancia.
La teva olor,
El seu perfum.
La teva imatge,
Els bons records
Tocant-me el cor.
I el meu batec,
Un gran somriure pensant en ella.

Mare, marona meva!

Podeu comprar GÀRGOLES DE PEDRA a la Parcir i al Dos de Piques de Manresa.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
87 views
87 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1227 views
1227 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com